Opera szelet
Hozzávalók
Tepsihez (18x25 cm):
Tésztához:
Kávésziruphoz:
Csokoládés krémhez:
Kávés krémhez:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az egész tojásokat a cukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lágy vajat is. A mandulalisztet és a búzalisztet összekeverjük, majd rövid idő alatt a tésztához keverjük. A tojásfehérjét konyhai robotgéppel (habverő) felverjük, majd spatulával szintén a tésztához forgatjuk. A tésztát három részre osztjuk, és a tepsikbe simítjuk. A tepsiket a sütő középső részébe toljuk, és a tésztalapokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész tésztalapokat deszkára borítjuk úgy, hogy a sütőpapíros oldaluk legyen felfelé. Miután kihűltek, a sütőpapírt lehúzzuk róluk.
Kávészirup:
A vizet, a cukrot és az instant kávét egy kis lábasban felforraljuk. Ezután visszavesszük alatta a lángot, és gyöngyöztetve addig főzzük (10-15 perc), amíg kissé besűrűsödik, szirupos állagú lesz. Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Csokoládés krém:
A habtejszínt egy kis lábasban felmelegítjük. Lehúzzuk a tűzről, beletördeljük a csokoládét, és egyneművé keverjük. Miután kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük dermedni. A megdermedt krémet konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk, közben hozzádolgozzuk a lágy vajat.
Kávés krém:
A lágy vajat konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk, apránként hozzádolgozzuk az átszitált porcukrot. A habtejszínt felmelegítjük, és simára keverjük benne az instant kávét, majd ezt is a krémhez csorgatjuk, simára keverjük.
Összeállítás:
Az első tésztalapot egy tálcára helyezzük, sütőkeretet helyezünk köré. Ecset segítségével egyenletesen megkenjük a kávésziruppal, várunk pár percet, majd megkenjük a kávés krém felével. Ráhelyezzük a második tésztalapot, amit szintén megkenünk sziruppal. Miután beszívta a szirupot, megkenjük a csokoládés krémmel. Rátesszük a harmadik tésztalapot, amit szintén megkenünk a kávés sziruppal, majd miután beszívta a tészta, megkenjük a maradék kávés krémmel, a tetejét elsimítjuk. A süteményt legalább egy órára hűtőbe tesszük.
A tortabevonót a csomagoláson található leírás alapján felolvasztjuk, majd a sütemény tetejére csorgatjuk, spatulával elsimítjuk, és dermedésig visszatesszük a hűtőbe. Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel felszeleteljük a süteményt.
Tipp:
Opera szelet
Hozzávalók
kb. 12-15 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (18x25 cm):
Tésztához:
Csokoládés krémhez:
Kávés krémhez:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az egész tojásokat a cukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lágy vajat is. A mandulalisztet és a búzalisztet összekeverjük, majd rövid idő alatt a tésztához keverjük. A tojásfehérjét konyhai robotgéppel (habverő) felverjük, majd spatulával szintén a tésztához forgatjuk. A tésztát három részre osztjuk, és a tepsikbe simítjuk. A tepsiket a sütő középső részébe toljuk, és a tésztalapokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész tésztalapokat deszkára borítjuk úgy, hogy a sütőpapíros oldaluk legyen felfelé. Miután kihűltek, a sütőpapírt lehúzzuk róluk.
Kávészirup:
A vizet, a cukrot és az instant kávét egy kis lábasban felforraljuk. Ezután visszavesszük alatta a lángot, és gyöngyöztetve addig főzzük (10-15 perc), amíg kissé besűrűsödik, szirupos állagú lesz. Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Csokoládés krém:
A habtejszínt egy kis lábasban felmelegítjük. Lehúzzuk a tűzről, beletördeljük a csokoládét, és egyneművé keverjük. Miután kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük dermedni. A megdermedt krémet konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk, közben hozzádolgozzuk a lágy vajat.
Kávés krém:
A lágy vajat konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk, apránként hozzádolgozzuk az átszitált porcukrot. A habtejszínt felmelegítjük, és simára keverjük benne az instant kávét, majd ezt is a krémhez csorgatjuk, simára keverjük.
Összeállítás:
Az első tésztalapot egy tálcára helyezzük, sütőkeretet helyezünk köré. Ecset segítségével egyenletesen megkenjük a kávésziruppal, várunk pár percet, majd megkenjük a kávés krém felével. Ráhelyezzük a második tésztalapot, amit szintén megkenünk sziruppal. Miután beszívta a szirupot, megkenjük a csokoládés krémmel. Rátesszük a harmadik tésztalapot, amit szintén megkenünk a kávés sziruppal, majd miután beszívta a tészta, megkenjük a maradék kávés krémmel, a tetejét elsimítjuk. A süteményt legalább egy órára hűtőbe tesszük.
A tortabevonót a csomagoláson található leírás alapján felolvasztjuk, majd a sütemény tetejére csorgatjuk, spatulával elsimítjuk, és dermedésig visszatesszük a hűtőbe. Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel felszeleteljük a süteményt.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
2024. January. 18. 13:02
2024. January. 19. 09:58
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?