Panettone
Hozzávalók
Tésztához:
Tetejére:
Ezenkívül:
Elkészítés
Elkészítés
2. Ezután meglisztezett gyúrólapra borítjuk, finoman átgyúrjuk, közben a mazsolát meg a citrom - és narancshéjat beledagasztjuk. Egy panettone formát vastagon kikenünk. Miután nem vagyunk olaszok, valószínűleg kevesen rendelkeznek ezzel a speciális, kb. 25 cm magas kupolaformával, így a következőket tehetjük. Keresünk egy kb. 18 centi átmérőjű, 20 centi magas, sütőbe is betehető fazekat vagy egy ugyanilyen széles lábast, aminek a belső peremét duplán hajtogatott sütőpapírral magasítjuk meg. Az is jó, ha egy hasonló nagyságú mázas virágcserepet fogunk be erre a célra, hisz az eredeti panettonék is agyagból készült formákban sültek. Ha előkerítettük a megfelelő edényt, a belsejét vastagon kikenjük, ha sütőpapírral magasítottuk a formát, akkor a papírt is ki kell kenni. A tésztát beletesszük, letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt újra a duplájára kelesztjük.
3. Ezután a tetejét kereszt alakban bevágjuk, és előmelegített sütőben, az alsó rácson, nagy lánggal (210 °C; légkeveréses sütőben 190 °C) 10 percig sütjük. Ekkor a sütés erősségét mérsékeljük, és közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 35 percen át tovább sütjük.
4. Ekkor a tetejüket, a bevágás mentén a vaníliás cukorral édesített olvasztott vajjal (margarinnal) gazdagon megkenjük, és kb. 15 percre visszatoljuk a sütőbe. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük.
Panettone
Hozzávalók
Tésztához:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2. Ezután meglisztezett gyúrólapra borítjuk, finoman átgyúrjuk, közben a mazsolát meg a citrom - és narancshéjat beledagasztjuk. Egy panettone formát vastagon kikenünk. Miután nem vagyunk olaszok, valószínűleg kevesen rendelkeznek ezzel a speciális, kb. 25 cm magas kupolaformával, így a következőket tehetjük. Keresünk egy kb. 18 centi átmérőjű, 20 centi magas, sütőbe is betehető fazekat vagy egy ugyanilyen széles lábast, aminek a belső peremét duplán hajtogatott sütőpapírral magasítjuk meg. Az is jó, ha egy hasonló nagyságú mázas virágcserepet fogunk be erre a célra, hisz az eredeti panettonék is agyagból készült formákban sültek. Ha előkerítettük a megfelelő edényt, a belsejét vastagon kikenjük, ha sütőpapírral magasítottuk a formát, akkor a papírt is ki kell kenni. A tésztát beletesszük, letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt újra a duplájára kelesztjük.
3. Ezután a tetejét kereszt alakban bevágjuk, és előmelegített sütőben, az alsó rácson, nagy lánggal (210 °C; légkeveréses sütőben 190 °C) 10 percig sütjük. Ekkor a sütés erősségét mérsékeljük, és közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 35 percen át tovább sütjük.
4. Ekkor a tetejüket, a bevágás mentén a vaníliás cukorral édesített olvasztott vajjal (margarinnal) gazdagon megkenjük, és kb. 15 percre visszatoljuk a sütőbe. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?