Philadelphia® torta
Hozzávalók
Csatos tortaforma (26 cm Ø):
Tortalaphoz:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A babapiskótát mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk, és sodrófával jól szétnyomkodjuk. Kb. 30 g morzsát díszítésnek félreteszünk. A vajat vagy margarint kis edényben megolvasztjuk. Hozzáadjuk a finom morzsát, és jól összekeverjük. A masszát a formába tesszük, és kanállal egyenletesen a forma aljára nyomkodjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, amíg nem dolgozunk vele tovább.
Töltelék:
A tejbe áztatott zselatint állandó keverés mellett közepes hőfokon addig melegítjük, míg fel nem oldódik(ne forraljuk), majd hagyjuk kicsit kihűlni. A krémsajtot a cukorral, a vanillincukorral, a reszelt citromhéjjal és a citromlével konyhai robotgéppel (habverő) alaposan összekeverjük, majd lassú keverés mellett belekeverjük a langyos zselatint. A tejszínt keményre felverjük, és óvatosan beleforgatjuk a krémsajtos masszába. A masszát egyenletesen elosztjuk és elsimítjuk a babapiskótás tortalapon. A tortát kb. 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A félretett morzsát ízlésesen rászórjuk a tortára.
Tippek:
Amennyiben csokis alapot szeretnénk, akkor a piskótamorzsához keverjünk 1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó-t. Ebben az esetben kb. 130 g olvasztott vajat vagy margarint használjunk.
Philadelphia® torta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaforma (26 cm Ø):
Tortalaphoz:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A babapiskótát mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk, és sodrófával jól szétnyomkodjuk. Kb. 30 g morzsát díszítésnek félreteszünk. A vajat vagy margarint kis edényben megolvasztjuk. Hozzáadjuk a finom morzsát, és jól összekeverjük. A masszát a formába tesszük, és kanállal egyenletesen a forma aljára nyomkodjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, amíg nem dolgozunk vele tovább.
Töltelék:
A tejbe áztatott zselatint állandó keverés mellett közepes hőfokon addig melegítjük, míg fel nem oldódik(ne forraljuk), majd hagyjuk kicsit kihűlni. A krémsajtot a cukorral, a vanillincukorral, a reszelt citromhéjjal és a citromlével konyhai robotgéppel (habverő) alaposan összekeverjük, majd lassú keverés mellett belekeverjük a langyos zselatint. A tejszínt keményre felverjük, és óvatosan beleforgatjuk a krémsajtos masszába. A masszát egyenletesen elosztjuk és elsimítjuk a babapiskótás tortalapon. A tortát kb. 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A félretett morzsát ízlésesen rászórjuk a tortára.
Tippek:
Amennyiben csokis alapot szeretnénk, akkor a piskótamorzsához keverjünk 1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó-t. Ebben az esetben kb. 130 g olvasztott vajat vagy margarint használjunk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?