Pikáns kígyók
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezenkívül
Mártogatóshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. Legalább 30-40 percig meleg helyen pihentetjük.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen téglalappá (40 x 25 cm) kinyújtjuk, és a felére rátesszük a leveles tésztát.
Ráhajtjuk a másik felét, a tésztát megfordítjuk, és újra téglalappá (40 x 25 cm) kinyújtjuk. A két rövidebb oldalt úgy hajtjuk rá, hogy az éleik összeérjenek.
Majd még egyszer összehajtjuk, és letakarva kb. 20 percig kelesztjük. Közben a tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük, és a tölteléket előkészítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A Creme Vega-t, a sajtot és a keményítőt tálban jól összekeverjük, és sóval, borssal ízesítjük.
A kígyók nyelvének megtisztítjuk a paprikát, és csíkokra (kb. ½ cm) vágjuk. Levágunk belőle kb. 24 darabot (kb. 2 cm), és az egyik végén kivágunk 1-1 kis háromszöget. A megmaradt paprikát a mártogatóshoz kis kockákra vágjuk.
A tésztát téglalappá (60 x 20 cm) kinyújtjuk, és a töltelékkel megkenjük. Tetszés szerint megszórjuk szezámmaggal vagy mákkal, és kb. 24 (kb. 2 cm széles) csíkra vágjuk. A csíkokat egymásba tekerjük, és az egyik végét fejnek behajtjuk. A kígyókat a tepsibe tesszük, a fejrészt egy kicsit bevágjuk, és a paprikanyelvet belenyomjuk. A szemeknek belenyomunk 2-2 egész borsot, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kígyókat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk
Mártogatós:
A Creme Vega-t, a paprikadarabokat és a metélőhagymát összekeverjük, és sóval, borssal ízesítjük.
A kígyókat legjobb, ha langyosan a mártogatóssal tálaljuk.
Tipp:
Pikáns kígyók
Hozzávalók
kb. 24 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezenkívül
Mártogatóshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. Legalább 30-40 percig meleg helyen pihentetjük.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen téglalappá (40 x 25 cm) kinyújtjuk, és a felére rátesszük a leveles tésztát.
Ráhajtjuk a másik felét, a tésztát megfordítjuk, és újra téglalappá (40 x 25 cm) kinyújtjuk. A két rövidebb oldalt úgy hajtjuk rá, hogy az éleik összeérjenek.
Majd még egyszer összehajtjuk, és letakarva kb. 20 percig kelesztjük. Közben a tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük, és a tölteléket előkészítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A Creme Vega-t, a sajtot és a keményítőt tálban jól összekeverjük, és sóval, borssal ízesítjük.
A kígyók nyelvének megtisztítjuk a paprikát, és csíkokra (kb. ½ cm) vágjuk. Levágunk belőle kb. 24 darabot (kb. 2 cm), és az egyik végén kivágunk 1-1 kis háromszöget. A megmaradt paprikát a mártogatóshoz kis kockákra vágjuk.
A tésztát téglalappá (60 x 20 cm) kinyújtjuk, és a töltelékkel megkenjük. Tetszés szerint megszórjuk szezámmaggal vagy mákkal, és kb. 24 (kb. 2 cm széles) csíkra vágjuk. A csíkokat egymásba tekerjük, és az egyik végét fejnek behajtjuk. A kígyókat a tepsibe tesszük, a fejrészt egy kicsit bevágjuk, és a paprikanyelvet belenyomjuk. A szemeknek belenyomunk 2-2 egész borsot, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kígyókat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk
Mártogatós:
A Creme Vega-t, a paprikadarabokat és a metélőhagymát összekeverjük, és sóval, borssal ízesítjük.
A kígyókat legjobb, ha langyosan a mártogatóssal tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?