Pudingporos omlós keksz
Hozzávalók
Tepsihez:
Sárga tésztához:
Rózsaszín tésztához:
Barna tésztához:
Elkészítés
Elkészítés:
A tésztákhoz a hozzávalókat színenként, keverőtálban konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dagasztjuk. Kézzel kissé átgyúrjuk, majd frissentartó fóliába csomagolva legalább 40 percre hideg helyre tesszük.
A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztákból kb. 13-16 g-os gömböket formázunk. A tepsibe egymástól egy kis távolságra helyezzük, villával kissé ellapítjuk, ezzel meg is mintázva a kekszek tetejét. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült kekszeket tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Pudingporos omlós keksz
Hozzávalók
kb. 54-57 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Sárga tésztához:
Rózsaszín tésztához:
Barna tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tésztákhoz a hozzávalókat színenként, keverőtálban konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dagasztjuk. Kézzel kissé átgyúrjuk, majd frissentartó fóliába csomagolva legalább 40 percre hideg helyre tesszük.
A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztákból kb. 13-16 g-os gömböket formázunk. A tepsibe egymástól egy kis távolságra helyezzük, villával kissé ellapítjuk, ezzel meg is mintázva a kekszek tetejét. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült kekszeket tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
2023. April. 01. 14:24
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?