Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Répás muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffinformához, 12-es:

kb. 12 muffin papír (5 cm Ø)

Tésztához:

150 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g cukor
1 csipet só
150 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
3 evőkanál tej

Díszítéshez:

150 g porcukor
zöld és narancssárga ételszínezék
kb. 3 evőkanál kajszidzsem
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A muffin papírokat betesszük a formába és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formában. A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük.

Sütési idő: kb. 23-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
100 g marcipánt 50 g porcukorral összegyúrunk. A répa zöld szárához ételszínezékkel zöldre színezünk egy dió nagyságú marcipándarabot, és fokhagymanyomón átnyomjuk. A maradék marcipánt ételszínezékkel narancssárgára színezzük, és kb. 12 egyforma méretű golyóvá, majd kis répákká formázzuk, és késsel répaszerű mélyedéseket nyomkodunk bele. A répák szárait óvatosan rányomkodjuk. 200 g marcipánt a maradék porcukorral összegyúrjuk, és ételszínezékkel zöldre színezzük, majd durvára lereszeljük. A muffinokat kajszidzsemmel megkenjük.
Elosztjuk rajtuk a „marcipán füvet”, kicsit rányomkodjuk, és a marcipánrépákkal díszítjük.

Tipp:

Díszítés nélkül a répás muffin jól fagyasztható.
A Répás muffin receptje 12 darab sütemény elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!