Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Répatorta krémsajtos mázzal

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 szelet elkészítéséhez

Téglalap alakú sütőforma (30x11 cm):

zsiradék

Tésztához:

400 g sárgarépa
4 darab tojásfehérje (M-es)
1 csipet só
100 g lágy margarin
100 g mogyorókrém, vagy földimogyoróvaj
150 g barna cukor
4 darab tojássárgája (M-es)
200 g tönkölybúzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g durvára aprított földimogyoró

Mázhoz:

50 g lágy margarin
60 g porcukor
100 g mogyorókrém, vagy földimogyoróvaj
200 g mascarpone krémsajt
1 csipet só

Díszítéshez:

2 evőkanál durvára darabolt földimogyoró
1 darab sárgarépa
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Répatorta krémsajtos mázzal sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tésztához meghámozzuk és finomra reszeljük a sárgarépát. A kimért mogyorót durvább darabokra aprítjuk, majd 2 evőkanállal félreteszünk a díszítéshez. A sütőformát kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C(előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásfehérjét és a sót konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. A margarint és a mogyorókrémet keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, amíg kötött masszát nem kapunk. A tojássárgáját a legmagasabb fokozaton belekeverjük. Összekeverjük a lisztet a sütőporral, majd szintén a masszába keverjük. Ezt követően először a répareszeléket és a darabolt mogyorót adjuk hozzá, és alaposan elkeverjük. A felvert tojáshabot röviden, óvatosan adjuk hozzá és addig keverjük, míg a tésztába teljesen eloszlatjuk. A Répatorta krémsajtos mázzal sütemény masszáját a sütőformába tesszük, és elsimítjuk. A formát a sütő alsó harmadában elhelyezett rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 70-75 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A Répatorta krémsajtos mázzal süteményt 10 percre a formában rácson hagyjuk, majd kivesszük a formából, és rácson hagyjuk kihűlni.

Máz:
A lágy margarint és a porcukrot tálban konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük, majd belekeverjük a mogyorókrémet, a krémsajtot, a vanília kivonatot és a sót. A mázt egyenletesen elosztjuk a süteményen. A sárgarépát meghámozzuk, és zöldséghámozóval csíkokat hántunk le róla. A Répatorta krémsajtos mázzal sütemény tetejét a répacsíkokkal és a félretett mogyoródarabokkal díszítjük.

Tipp:

Máz nélkül a Répatorta krémsajtos mázzal sütemény jól előkészíthető és fagyasztható.
A Répatorta krémsajtos mázzal bevont, édes sütemény jeles napokra.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!