Réteges süteménysarkok
Hozzávalók
Üvegtál (kb. 25x15 cm):
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Az üvegtálat alaposan kivajazzuk. A sütőgrillt kb. 200 °C-ra melegítjük.
Elkészítés:
A tojásfehérjét a sóval keményre verjük. A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojást kb. 1⁄2 perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a tojássárgáját és a rum aromát. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd közepes fokozaton a masszához keverjük. A felvert tojásfehérjét óvatosan a tésztába forgatjuk. Az üvegtál alján szilikon lapáttal 3 evőkanál tésztát egyenletesen eloszlatunk. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk, és világosbarnára grillezzük. (A grill és a tészta közti távolság kb. 20 cm legyen.)
Grillezési idő rétegenként: 2-3 perc
Kivesszük a formát a sütőből és második rétegként ismét 3 evőkanál tésztát kenünk a megsült rétegre. A formát ismét betoljuk a grill alá, és ilyen módon feldolgozzuk az összes tésztát. A süteményt késsel óvatosan leválasztjuk az üvegtál széléről és kiborítjuk A rövidebb oldala mentén 3, a hosszabb oldal mentén 6 egyenlő részre vágjuk.
Díszítés:
A tortabevonót a csomagoláson található leírás alapján előkészítjük, és a Réteges süteménysarkok szeleteket részben bevonjuk vele vagy teáskanállal a tetején elosztjuk, majd hagyjuk megszilárdulni.
Tippek:
Dr. Oetker Dekor Gyöngy Arannyal is még szebbé tehető.
Jól záró dobozban a Réteges süteménysarkok kb. 1 hétig tárolható.
Réteges süteménysarkok
Hozzávalók
kb. 18-24 darab elkészítéséhez
Üvegtál (kb. 25x15 cm):
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Az üvegtálat alaposan kivajazzuk. A sütőgrillt kb. 200 °C-ra melegítjük.
Elkészítés:
A tojásfehérjét a sóval keményre verjük. A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojást kb. 1⁄2 perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a tojássárgáját és a rum aromát. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd közepes fokozaton a masszához keverjük. A felvert tojásfehérjét óvatosan a tésztába forgatjuk. Az üvegtál alján szilikon lapáttal 3 evőkanál tésztát egyenletesen eloszlatunk. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk, és világosbarnára grillezzük. (A grill és a tészta közti távolság kb. 20 cm legyen.)
Grillezési idő rétegenként: 2-3 perc
Kivesszük a formát a sütőből és második rétegként ismét 3 evőkanál tésztát kenünk a megsült rétegre. A formát ismét betoljuk a grill alá, és ilyen módon feldolgozzuk az összes tésztát. A süteményt késsel óvatosan leválasztjuk az üvegtál széléről és kiborítjuk A rövidebb oldala mentén 3, a hosszabb oldal mentén 6 egyenlő részre vágjuk.
Díszítés:
A tortabevonót a csomagoláson található leírás alapján előkészítjük, és a Réteges süteménysarkok szeleteket részben bevonjuk vele vagy teáskanállal a tetején elosztjuk, majd hagyjuk megszilárdulni.
Tippek:
Dr. Oetker Dekor Gyöngy Arannyal is még szebbé tehető.
Jól záró dobozban a Réteges süteménysarkok kb. 1 hétig tárolható.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?