Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rózsaszirmos eperzselé

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 5 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 5 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

kb. 10 db rózsaszirom
500 g földieper (előkészítve, lemérve)
1 db lime leve
100 ml Rosé bor
650 ml almalé (szűrt)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A rózsaszirmokat megtisztítjuk, rövid ideig megmossuk, majd hagyjuk lecsepegni. A földiepret megmossuk, megpucoljuk, pépesítjük, majd 500 g-ot kimérünk. A szirmokat és az epret egy tálba tesszük. A lime levét, a bort és az almalevet egy főzőedényben felforraljuk, majd a szirmokra öntjük és elkeverjük. Egy evőkanál segítségével a szirmokat a folyadékban picit megnyomkodjuk. Az alaplevet hagyjuk kihűlni, majd lefedve min. 12 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Elkészítés:

Az alaplevet egy kis lyukú szűrőn átpasszírozzuk és a levét felfogjuk. A levet a dzsemfix-szel jól elkeverjük. Állandó kevergetés mellett a masszát nagy lángon forrásba hozzuk, majd továbbra is keverve legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, azonnal előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Tipp:

A bort helyettesíthetjük almalével is.
Rózsaszirmos eperzselé

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!