Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rozsos kovászos kenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 szelet elkészítéséhez

Kenyérforma (kb. 30x11 cm):

alufólia

Tésztához:

200 g búzaliszt
250 g rozsliszt
2 csapott teáskanál só
1 csapott teáskanál cukor
450 ml langyos víz
25 g olvasztott margarin

Tetejére:

egy kevés víz
30 g szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Egy keverőtálban keverjük össze a liszteket a sóval, a cukorral, az élesztővel és a szárított rozskovásszal. Hozzáadjuk a vizet és a margarint, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a kenyérformába tesszük, tiszta konyharuhával lefedjük és meleg helyen kb. 1 órát kelni hagyjuk. Közben a sütőt előmelegítjük a megadott hőfokra.

A kenyér tetejét egy kevés vízzel lespricceljük (kb. 1 evőkanál) és szezámmaggal meghintjük. Az előmelegített sütő középébe tesszük és készre sütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)

Sütési idő: 10 perc

Ezután csökkentse a hőmérsékletet.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegye ki a kenyeret a sütőből és hagyja lehűlni.
Rozsos kovászos kenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!