Sajtburger-Muffin
Hozzávalók
Muffin-formához (12-es):
Töltelékhez:
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés:
A muffin-formát zsiradékkal kikenjük és szezámmaggal megszórjuk. A tésztához a vizet felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint.
Elkészítés:
A hagyma héját lehúzzuk, és felkockázzuk. Az olajat bevonatos serpenyőben felforrósítjuk. A darált húst nagy lángon kevergetés közben megpirítjuk, hogy darabos legyen. A lángot lejjebb vesszük, majd hozzáadjuk a hagymakockákat, és együtt pirítjuk tovább. Belekeverjük a paradicsompürét, a ketchupot, a mustárt és az uborkalevet. A darált húsos masszát sóval és borssal ízesítjük, és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
Tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük, és hozzáadjuk a többi hozzávalót és a vizes zsiradékot, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva 15 percig pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Formázás:
A tésztát még egyszer átgyúrjuk, majd kb. 12 egyforma méretű darabra osztjuk. A tésztagolyókat kevés liszttel kerek tallérokká (kb. 10 cm Ø) nyújtjuk, a formába tesszük, és belenyomkodjuk, majd elosztjuk rajta a darált húsos masszát. A muffinformát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Átsütés:
Időközben a sajtszeleteket felnegyedeljük.
A muffint kivesszük a sütőből, és ráteszünk egy darab sajtot. Még egyszer visszatesszük a sütő középső részébe, míg a sajt egy kicsit megolvad.
Sütési idő: kb. 3-5 perc
Díszítés:
A muffint kivesszük a formából. Minden sajtburger-muffint 2 uborkaszelettel, ketchuppal és metélőhagymakarikákkal díszítünk, és melegen tálaljuk.
Tippek:
A Sajtburger-Muffin vegetáriánus változathoz elkészíthetjük a tölteléket vegán vagdalttal is.
Sajtburger-Muffin
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Muffin-formához (12-es):
Töltelékhez:
Tésztához:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A muffin-formát zsiradékkal kikenjük és szezámmaggal megszórjuk. A tésztához a vizet felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint.
Elkészítés:
A hagyma héját lehúzzuk, és felkockázzuk. Az olajat bevonatos serpenyőben felforrósítjuk. A darált húst nagy lángon kevergetés közben megpirítjuk, hogy darabos legyen. A lángot lejjebb vesszük, majd hozzáadjuk a hagymakockákat, és együtt pirítjuk tovább. Belekeverjük a paradicsompürét, a ketchupot, a mustárt és az uborkalevet. A darált húsos masszát sóval és borssal ízesítjük, és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
Tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük, és hozzáadjuk a többi hozzávalót és a vizes zsiradékot, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva 15 percig pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Formázás:
A tésztát még egyszer átgyúrjuk, majd kb. 12 egyforma méretű darabra osztjuk. A tésztagolyókat kevés liszttel kerek tallérokká (kb. 10 cm Ø) nyújtjuk, a formába tesszük, és belenyomkodjuk, majd elosztjuk rajta a darált húsos masszát. A muffinformát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Átsütés:
Időközben a sajtszeleteket felnegyedeljük.
A muffint kivesszük a sütőből, és ráteszünk egy darab sajtot. Még egyszer visszatesszük a sütő középső részébe, míg a sajt egy kicsit megolvad.
Sütési idő: kb. 3-5 perc
Díszítés:
A muffint kivesszük a formából. Minden sajtburger-muffint 2 uborkaszelettel, ketchuppal és metélőhagymakarikákkal díszítünk, és melegen tálaljuk.
Tippek:
A Sajtburger-Muffin vegetáriánus változathoz elkészíthetjük a tölteléket vegán vagdalttal is.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?