Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtburger-Muffin

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Muffin-formához (12-es):

zsiradék
kb. 4 evőkanál világos szezámmag (40 g)

Töltelékhez:

1 fej hagyma
3 evőkanál étolaj
450 g marha darált hús
1 evőkanál paradicsompüré
100 g fűszeres ketchup
1 evőkanál mustár
2 evőkanál folyadék a csemege uborka üvegéből
kb. 1 teáskanál só
frissen őrölt bors

Tésztához:

150-175 ml víz
60 g vaj vagy margarin
300 g búzaliszt
1 teáskanál só
1 csipet cukor

Tetejére:

6 szelet szendvics sajt (150 g)
100 g csemegeuborka (lecsöpögtetve) (24 szelet)
kb. 100 g fűszeres ketchup
metélőhagymakarikák
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Sajtburger-Muffin desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A muffin-formát zsiradékkal kikenjük és szezámmaggal megszórjuk. A tésztához a vizet felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint.

Elkészítés:

Töltelék:
A hagyma héját lehúzzuk, és felkockázzuk. Az olajat bevonatos serpenyőben felforrósítjuk. A darált húst nagy lángon kevergetés közben megpirítjuk, hogy darabos legyen. A lángot lejjebb vesszük, majd hozzáadjuk a hagymakockákat, és együtt pirítjuk tovább. Belekeverjük a paradicsompürét, a ketchupot, a mustárt és az uborkalevet. A darált húsos masszát sóval és borssal ízesítjük, és hagyjuk egy kicsit kihűlni.

Tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük, és hozzáadjuk a többi hozzávalót és a vizes zsiradékot, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva 15 percig pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Formázás:
A tésztát még egyszer átgyúrjuk, majd kb. 12 egyforma méretű darabra osztjuk. A tésztagolyókat kevés liszttel kerek tallérokká (kb. 10 cm Ø) nyújtjuk, a formába tesszük, és belenyomkodjuk, majd elosztjuk rajta a darált húsos masszát. A muffinformát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük.

Sütési idő: kb. 13-15 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Átsütés:
Időközben a sajtszeleteket felnegyedeljük.
A muffint kivesszük a sütőből, és ráteszünk egy darab sajtot. Még egyszer visszatesszük a sütő középső részébe, míg a sajt egy kicsit megolvad.

Sütési idő: kb. 3-5 perc

Díszítés:
A muffint kivesszük a formából. Minden sajtburger-muffint 2 uborkaszelettel, ketchuppal és metélőhagymakarikákkal díszítünk, és melegen tálaljuk.

Tippek:

A muffin feltét nélkül remekül fagyasztható. Felengedés után a sütőben alsó- és felső sütéssel kb. 200°C-on kb. 5 percig melegítjük.
A Sajtburger-Muffin vegetáriánus változathoz elkészíthetjük a tölteléket vegán vagdalttal is.
A Sajtburger-Muffin önálló fogásként - reggeli, uzsonna - is megállja a helyét.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!