Savanyú káposztás-kolbászos táskák
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A savanyú káposztát átöblítjük, a kolbászt kockákra vágjuk, a vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A tepsire sütőpapírt helyezünk, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk az előkészített káposztát és kolbászt, kevergetve átpirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, 6 darab egyforma méretű négyzetre vágjuk, a kenéshez a tojást szétválasztjuk. A négyzetek egyik oldalán elosztjuk a tölteléket, a széleket lekenjük kevés felvert tojásfehérjével, majd háromszög formájúra összehajtjuk, és óvatosan összenyomkodjuk. A háromszögeket a tepsibe helyezzük, tetejüket lekenjük kevés vízzel felvert tojássárgájával, és megszurkáljuk villával. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a táskákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Savanyú káposztás-kolbászos táskák süteményt a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A szilveszteri sütemény tetejét díszíthetjük köménymaggal, szezámmaggal, reszelt kemény/félkemény sajttal.
Savanyú káposztás-kolbászos táskák
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A savanyú káposztát átöblítjük, a kolbászt kockákra vágjuk, a vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A tepsire sütőpapírt helyezünk, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk az előkészített káposztát és kolbászt, kevergetve átpirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, 6 darab egyforma méretű négyzetre vágjuk, a kenéshez a tojást szétválasztjuk. A négyzetek egyik oldalán elosztjuk a tölteléket, a széleket lekenjük kevés felvert tojásfehérjével, majd háromszög formájúra összehajtjuk, és óvatosan összenyomkodjuk. A háromszögeket a tepsibe helyezzük, tetejüket lekenjük kevés vízzel felvert tojássárgájával, és megszurkáljuk villával. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a táskákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Savanyú káposztás-kolbászos táskák süteményt a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A szilveszteri sütemény tetejét díszíthetjük köménymaggal, szezámmaggal, reszelt kemény/félkemény sajttal.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?