Sonkás-tojásos kanapék
Hozzávalók
Tésztához:
Feltéthez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat egy tálban villával felverjük, sózzuk, borsozzuk. Az olajat felmelegítjük egy serpenyőben, ráöntjük a tojást, és falapáttal aprítva-kevergetve rántottát sütünk belőle.
Tészta:
A leveles tésztát 8 db egyenlő nagyságú téglalapra vágjuk, majd mindegyik oldalát kb. fél cm-nyit felhajtjuk, hogy kis peremük legyen. Villával megszurkáljuk, az előkészített tepsire helyezzük, majd a sütő középső részébe toljuk és világos aranybarnára sütjük. Amikor elkészült, mindegyik kanapéra teszünk 1-1 szelet sonkát, elosztjuk rajtuk a rántottát és a reszelt sajtot. Visszatoljuk a sütőbe további kb. 2 percre, amíg a sajt megolvad.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sonkás-tojásos kanapékat melegen, bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.
Tipp:
Sonkás-tojásos kanapék
Hozzávalók
8 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Feltéthez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat egy tálban villával felverjük, sózzuk, borsozzuk. Az olajat felmelegítjük egy serpenyőben, ráöntjük a tojást, és falapáttal aprítva-kevergetve rántottát sütünk belőle.
Tészta:
A leveles tésztát 8 db egyenlő nagyságú téglalapra vágjuk, majd mindegyik oldalát kb. fél cm-nyit felhajtjuk, hogy kis peremük legyen. Villával megszurkáljuk, az előkészített tepsire helyezzük, majd a sütő középső részébe toljuk és világos aranybarnára sütjük. Amikor elkészült, mindegyik kanapéra teszünk 1-1 szelet sonkát, elosztjuk rajtuk a rántottát és a reszelt sajtot. Visszatoljuk a sütőbe további kb. 2 percre, amíg a sajt megolvad.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sonkás-tojásos kanapékat melegen, bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?