Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sós karamell torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (Ø 26 cm):

kevés zsiradék
sütőpapír

Krémhez:

300 ml tej
200 ml habtejszín
180 g omlós tejkaramella
200 g lágy Rama margarin
2 csipet só

Tésztához:

60 ml tej
150 g lágy Rama margarin
150 g cukor
1 csipet só
4 darab tojás (M-es)
200 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 ml tejföl 20%-os

Kenéshez:

kb. 3 evőkanál narancslekvár

Díszítéshez:

aprított pisztácia
kb. 20 g aprított tejkaramella
1 csipet só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A krémhez a pudingport cukor nélkül 6 evőkanál tejjel elkeverjük. A maradék tejet és tejszínt edényben felforrósítjuk, és kevergetés közben megolvasztjuk benne a tejkaramellát. Végül a pudingot a csomagoláson található leírás alapján megfőzzük. A forró pudingot frissen tartó fóliával letakarjuk, és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. A tortaforma alját kivajazzuk, sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tortabevonót durvára aprítjuk. A tejet főzőedényben felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a tortabevonót. A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével kb. fél perc alatt belekeverjük. A lisztet a sütőporral, a kakaóval és a reszelt citromhéjjal összekeverjük, és adagonként rövid idő alatt közepes fokozaton belekeverjük. A tejfölt és a tortabevonó-tej keveréket rövid idő alatt szintén belekeverjük. A tésztát a formában egyenletesen elosztjuk, majd a formát rácson a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tortalapot kivesszük a formából, és sütőpapírral fedett rácsra borítjuk, a tetejéről lehúzzuk a sütőpapírt, majd hagyjuk kihűlni.

Kenés:
A tortalapot visszafordítjuk, és vízszintesen félbevágjuk. Az alsó lapot tortatálra fektetjük, és narancslekvárral megkenjük.

Krém:
A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük, és a kihűlt pudingot evőkanalanként belekeverjük. Figyeljünk arra, hogy a margarin és a puding is szobahőmérsékletű legyen, mert különben kicsapódik a margarin. A krémet sóval ízesíthetjük. A krém 1/3-ad részével megkenjük az alsó tortalapot, rátesszük a felső tortalapot és rányomjuk. A tortát vékonyan megkenjük annyi krémmel, hogy a tésztát teljesen elfedje, majd 10 percre hideg helyre tesszük. A megmaradt krém felét eldobható nyomózsákba vagy nagy mélyhűtő tasakba tesszük. A mélyhűtő tasak egyik csücskét csőr alakban bevágjuk (1. ábra). A torta tetejére koszorúformában leveleket nyomunk (2. ábra), majd a tortát legalább 2 órára, de legjobb, ha egész éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A tortát röviddel tálalás előtt aprított pisztáciával és kisebb-nagyobb tejkaramella darabokkal díszítjük.

Tippek:

A tortát 30 perccel fogyasztás előtt vegyük ki a hűtőből.
A torta hideg helyen 2 napig tárolható.
Sós karamell torta Sós karamell torta Sós karamell torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!