Svájci rizs
Hozzávalók
Tejberizshez:
Eperhez:
Elkészítés
Elkészítés:
Tejberizs:
A tejet felforraljuk, majd az edényt levesszük a tűzről. Keverés közben habverővel hozzáadjuk a tasak tejberizst, és kb. 1 percig még erőteljesen tovább keverjük, majd 10 percig lefedve, állni hagyjuk, röviden átkeverjük, és hagyjuk kihűlni. A tejszínt a vanillincukorral keményre felverjük, és a kihűlt tejberizsbe keverjük.
Eperöntet:
Az epret megmossuk és megpucoljuk. 400 g epret pürésítünk, majd cukorral és citromlével ízesítjük. A maradék epret szeletekre vagy darabokra vágjuk. A tejberizst az eperöntettel és az eperszeletekkel körítve tálaljuk.
Tippek:
Svájci rizs
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Tejberizshez:
Eperhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tejberizs:
A tejet felforraljuk, majd az edényt levesszük a tűzről. Keverés közben habverővel hozzáadjuk a tasak tejberizst, és kb. 1 percig még erőteljesen tovább keverjük, majd 10 percig lefedve, állni hagyjuk, röviden átkeverjük, és hagyjuk kihűlni. A tejszínt a vanillincukorral keményre felverjük, és a kihűlt tejberizsbe keverjük.
Eperöntet:
Az epret megmossuk és megpucoljuk. 400 g epret pürésítünk, majd cukorral és citromlével ízesítjük. A maradék epret szeletekre vagy darabokra vágjuk. A tejberizst az eperöntettel és az eperszeletekkel körítve tálaljuk.
Tippek:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?