Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szedres-mangós felfújt

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (30 cm Ø):

30 g lágy vaj vagy margarin

Felfújthoz:

300 g szeder
1 darab érett mangó
6 darab tojás (M-es)
50 g cukor
300 ml tej
200 ml habtejszín
50 g őrölt mandula

Szóráshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőforma alját alaposan kikenjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Megtisztítjuk a szedret. A mangót felvágjuk, levágjuk a húsát a magjáról, a héjában hagyva egyforma méretű darabokra vágjuk, kidomborítjuk, és levágjuk a héjáról. A gyümölcsöket egyenletesen elosztjuk a formában.

Elkészítés:

A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és a belsejét kés hegyével kikaparjuk. A tojást a cukorral, a vaníliával, a tejjel, a tejszínnel, a mandulával és a keményítővel keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima, vékony tésztává dolgozzuk. A tésztát a gyümölcsökre öntjük. A sütőformát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a felfújtat megsütjük.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A felfújtat megszórjuk porcukorral, és forrón vagy melegen tálaljuk.

Tippek:

Franciaországban klasszikus desszert a cseresznyés clafoutis(felfújt), ehhez használjunk 600 g nem magozott cseresznyét.
Tálaljuk Dr. Oetker Bourbon Vanília öntettel.
Szedres-mangós felfújt

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!