
Szedres Pavlova torta


Hozzávalók
kb. 12 szelethez:
Torta alaphoz:
4 tojásfehérje (közepes méretű)
1 csipet só
200 g porcukor
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
2 teáskanál almaecet
Töltelékhez:
400 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Díszítéshez:
500 g szeder
Elkészítés
Előkészítés
A tepsit (kb. 40x 30 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőpapírra egy kb. 20 cm átmérőjű kört rajzolunk. A sütőt előmelegítjük. A szedret megmossuk.
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, tojásfehérjét konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a porcukrot és a vanillincukrot, majd további 5 percig verjük. Végül az étkezési keményítőt és az almaecetet is hozzákeverjük. A masszát egyenletesen elsimítjuk az sütőpapírra rajzolt körön.
A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 120 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 100 °C (előmelegítve)
Gáz: 2. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 100 perc
Sütés után a süteményt a sütőben hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a hideg habtejszínt a vanillincukorral, konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. Majd a torta alap tetején egyenletesen elosztjuk.
A szeder szemeket is elrendezzük a tetején, és a tortát azonnal tálaljuk.
A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 120 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 100 °C (előmelegítve)
Gáz: 2. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 100 perc
Sütés után a süteményt a sütőben hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a hideg habtejszínt a vanillincukorral, konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. Majd a torta alap tetején egyenletesen elosztjuk.
A szeder szemeket is elrendezzük a tetején, és a tortát azonnal tálaljuk.

Kedvencnek jelölöm

Szedres Pavlova torta
Hozzávalók
kb. 12 szelethez:
Torta alaphoz:
4 tojásfehérje (közepes méretű)
1 csipet só
200 g porcukor
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
2 teáskanál almaecet
Díszítéshez:
500 g szeder
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A tepsit (kb. 40x 30 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőpapírra egy kb. 20 cm átmérőjű kört rajzolunk. A sütőt előmelegítjük. A szedret megmossuk.
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, tojásfehérjét konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a porcukrot és a vanillincukrot, majd további 5 percig verjük. Végül az étkezési keményítőt és az almaecetet is hozzákeverjük. A masszát egyenletesen elsimítjuk az sütőpapírra rajzolt körön.
A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 120 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 100 °C (előmelegítve)
Gáz: 2. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 100 perc
Sütés után a süteményt a sütőben hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a hideg habtejszínt a vanillincukorral, konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. Majd a torta alap tetején egyenletesen elosztjuk.
A szeder szemeket is elrendezzük a tetején, és a tortát azonnal tálaljuk.
A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 120 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 100 °C (előmelegítve)
Gáz: 2. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 100 perc
Sütés után a süteményt a sütőben hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a hideg habtejszínt a vanillincukorral, konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. Majd a torta alap tetején egyenletesen elosztjuk.
A szeder szemeket is elrendezzük a tetején, és a tortát azonnal tálaljuk.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?