Szerencse Lóhere
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát a tasakon lévő utasítás szerint felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A póréhagymát megmossuk, félbe vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A paprikát megtisztítjuk, és apróra felkockázzuk.
Egy teflonedényben az olajat felhevítjük, majd közepes hőmérsékleten a hagymát és a paprikát kb. 5 percig üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és hagyjuk a masszát kicsit kihűlni. A sonkát felkockázzuk és hozzáadjuk a tejfölt a sajtot, az étkezési keményítőt, majd a zöldséges masszát. (kép 1) Az egészet sóval és borssal ízesítjük.
Leveles tészta:
A leveles tésztából szív alakú kiszúró forma segítségével kb. 5 cm nagyságú szíveket szaggatunk. (A tészta kb. 48 db szívecske szaggatására elegendő.)
A szívek felét megtöltjük egy kisebb halomnyi töltelékkel. (kép 2)
A töltetlen szíveket kenjük meg felvert tojással és helyezzük rá a töltött szívekre. Nyomjuk össze az oldalakat egy villa segítségével. (kép 3) A maradék tésztából formázzunk vékony csíkokat, melyek a lóhere szárai lesznek. Helyezzük a tepsibe 4 szívecskét úgy, hogy egy lóhereformát alkosson, majd nyomjuk a sütemény közepébe egy lóhere szárat is.
A Szerencse Lóhere sütemény tetejét kenjük le felvert tojással, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után még melegen tálaljuk a Szerencse Lóhere süteményt.
Tippek
Szerencse Lóhere
Hozzávalók
kb. 6 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A leveles tésztát a tasakon lévő utasítás szerint felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A póréhagymát megmossuk, félbe vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A paprikát megtisztítjuk, és apróra felkockázzuk.
Egy teflonedényben az olajat felhevítjük, majd közepes hőmérsékleten a hagymát és a paprikát kb. 5 percig üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és hagyjuk a masszát kicsit kihűlni. A sonkát felkockázzuk és hozzáadjuk a tejfölt a sajtot, az étkezési keményítőt, majd a zöldséges masszát. (kép 1) Az egészet sóval és borssal ízesítjük.
Leveles tészta:
A leveles tésztából szív alakú kiszúró forma segítségével kb. 5 cm nagyságú szíveket szaggatunk. (A tészta kb. 48 db szívecske szaggatására elegendő.)
A szívek felét megtöltjük egy kisebb halomnyi töltelékkel. (kép 2)
A töltetlen szíveket kenjük meg felvert tojással és helyezzük rá a töltött szívekre. Nyomjuk össze az oldalakat egy villa segítségével. (kép 3) A maradék tésztából formázzunk vékony csíkokat, melyek a lóhere szárai lesznek. Helyezzük a tepsibe 4 szívecskét úgy, hogy egy lóhereformát alkosson, majd nyomjuk a sütemény közepébe egy lóhere szárat is.
A Szerencse Lóhere sütemény tetejét kenjük le felvert tojással, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után még melegen tálaljuk a Szerencse Lóhere süteményt.
Tippek
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?