Szilvalekváros csiga
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltéshez:
Kajszibarack mázhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes zsiradékot, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
Közben a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltés:
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, és hengerré formázzuk. A hengert téglalappá (kb. 60 x 30 cm) nyújtjuk, szilvalekvárral megkenjük, közben az egyik hosszú oldalán 1 cm peremet szabadon hagyunk, és vízzel megkenjük.
A tésztalapot a szilvalekvárral megkent hosszú oldaláról feltekerjük. A hengert éles késsel kb. 1,5 cm széles szeletekre vágjuk. A szeleteket ötösével körbe-körbe, egymással átfedésben virággá formázva a tepsibe tesszük. A virágokat még egyszer meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a virágokat aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kajszibarack mázhoz:
A baracklekvárt egyszer röviden felfőzzük. A süteményt sütés után azonnal megkenjük vele, majd sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Szilvalekváros csiga
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltéshez:
Kajszibarack mázhoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes zsiradékot, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
Közben a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltés:
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, és hengerré formázzuk. A hengert téglalappá (kb. 60 x 30 cm) nyújtjuk, szilvalekvárral megkenjük, közben az egyik hosszú oldalán 1 cm peremet szabadon hagyunk, és vízzel megkenjük.
A tésztalapot a szilvalekvárral megkent hosszú oldaláról feltekerjük. A hengert éles késsel kb. 1,5 cm széles szeletekre vágjuk. A szeleteket ötösével körbe-körbe, egymással átfedésben virággá formázva a tepsibe tesszük. A virágokat még egyszer meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a virágokat aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kajszibarack mázhoz:
A baracklekvárt egyszer röviden felfőzzük. A süteményt sütés után azonnal megkenjük vele, majd sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?