Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szilvás crumble

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 adag elkészítéséhez

Quiche formához (28 cm Ø):

zsiradék

Gyümölcshöz:

kb. 800 g szilva
1 teáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál barna cukor

Tésztához:

100 g lágy vaj vagy margarin
100 g barna cukor
1 csipet só
1 késhegynyi őrölt fahéj
100 g búzaliszt
50 g nagy szemű zabpehely

Szóráshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és elfelezzük, majd a fahéjjal és a cukorral összekeverjük. A formát zsiradékkal kikenjük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A hozzávalókat keverőtálba öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) morzsává dolgozzuk.

A szilvát az előkészített formában elosztjuk, és a morzsával lefedjük. A formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a crumble-t megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A desszertet porcukorral meghintjük, és legjobb, ha melegen tálaljuk.

Tippek:

A szilvás crumble-hez használja öntetként a Dr. Oetker Expressz (vaníliaízű) Desszertöntet-et.
Nagy forma helyett megsüthetjük a szilvás crumble-t kis kávéscsészékben vagy kis formákban is.
A Szilvás crumble egészséges, rostokban gazdag sütemény, étkezés utáni desszertnek kiváló fogás.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!