Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szilveszteri "malacos "pogácsa

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A mi verziónk hozzávalói:

50 dkg liszt
25 dkg puha vaj,/margarin
2 kiskanál só
tejföl (amennyi a tészta összeállításhoz kell)

A tetejére:

egy felvert, egész tojás a megkenéshez
egész fekete bors a szemeknek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A hozzávalókból szokásos omlós jellegű pogácsatésztát gyúrunk és kb. 1 órát a hűtőben pihentetjük. (nem feltétlenül szükséges)
Ezután a tésztát 1 – 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk.
Közepes méretű (kb. 5 cm) pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A körökből egy háromszöget kivágunk - ebből lesz az orr.
A kivágás után a kör két oldalán keletkezett háromszögeket visszahajtjuk - ebből lesznek a fülek. Az orrokat a malacfejekre illesztjük és lekenjük a malacfejeket a felvert tojással.
Fekete borsból szemeket ragasztunk a malackáknak.
A malac-pogácsákat sütőpapíros tepsiben aranybarnára sütjük.

Alternatív elkészítés

A receptet a net-en találtuk, de mi a saját receptünkből sütöttük meg. Gyakorlatilag bármilyen sós omlós tésztából megsüthető, ami nem kell meg nagyon pufira.

Nem baj, ha a malacfülek a sütés közben kicsit felnyílnak! Inkább kicsi füleket hajtogassunk vissza, az jobban "malacosabb" kinézetet ad a sütinek.
Szilveszteri "malacos "pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
49 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!