Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szívboríték

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 5 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

5 darab elkészítéséhez

Tésztához:

Töltelékhez:

150 g félzsíros túró
1,5-2 evőkanál cukor (ízlés szerint)
1 csapott evőkanál tejföl 20 %-os
5 csapott teáskanál sütésálló, piros színű lekvár (pl. ribizli)

Kenéshez:

1 db tojás (M-es), némi víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Szívboríték hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk.
A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A túrót a cukorral, a vanillincukorral és a tejföllel krémesre keverjük.

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és tíz darab egyforma méretű téglalapra vágjuk. A tésztadarabok felét félretesszük, a másik öt darabra halmozzuk a tölteléket úgy, hogy a széleket szabadon hagyjuk. A széleket megkenjük felvert tojás egy részével, majd a túrókrém közepére egy-egy csapott teáskanál lekvárt halmozunk.

A félretett téglalapok közepét egy kis méretű, szív alakú formával kiszúrjuk. A krémmel borított téglalapokra egy-egy kiszúrt téglalapot teszünk és a széleket villával összenyomjuk. A Szívboríték süteményt a tepsire helyezzük. A maradék felvert tojást egy kis vízzel felhígítjuk, majd a sütemények tetejét megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a borítékokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tipp:

A kiszúrt szívecskéket is megsüthetjük ropogósnak. Tetejüket hasonlóan kenjük le tojással, és kb. 8-10 percet süssük.
A Szívboríték sütemény ízlés szerint különféle lekvárral - áfonya, barack, meggy, szilva - is lepecsételhető.
Szívboríték

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!