Tejfölös-meggyes morzsasüti
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához: (Ø 26 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton morzsává dolgozzuk. A morzsa felét a formába nyomkodjuk, ez lesz a sütemény alja. A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a tésztát elősütjük.
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
A sütemény alját kb. 10 percig hagyjuk sütőrácson hűlni.
Töltelék:
A sütemény alját megszórjuk zsemlemorzsával, majd elosztjuk rajta a meggyet. A tejfölt a tojással, a cukorral és a pudingporral összekeverjük, és a ráöntjük a meggyre. A maradék morzsát elosztjuk a tetején, majd a süteményt készre sütjük.
Sütési idő: kb. 65-70 perc
A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Tejfölös-meggyes morzsasüti
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához: (Ø 26 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton morzsává dolgozzuk. A morzsa felét a formába nyomkodjuk, ez lesz a sütemény alja. A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a tésztát elősütjük.
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
A sütemény alját kb. 10 percig hagyjuk sütőrácson hűlni.
Töltelék:
A sütemény alját megszórjuk zsemlemorzsával, majd elosztjuk rajta a meggyet. A tejfölt a tojással, a cukorral és a pudingporral összekeverjük, és a ráöntjük a meggyre. A maradék morzsát elosztjuk a tetején, majd a süteményt készre sütjük.
Sütési idő: kb. 65-70 perc
A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?