Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tiramisu epres tejberizzsel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

500 ml tej
100 g babapiskóta
3 evőkanál narancslikőr vagy narancslé
500 g eper
2 evőkanál cukor
200 ml hideg habtejszín
1 evőkanál cukor

Díszítéshez:

tetszés szerinti dekor

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Tiramisu epres tejberizzsel desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tejberizst tejjel a csomagoláson található leírás alapján elkészítjük és lehűtjük. A babapiskótát négyszögletű tálba tesszük (űrtartalom: min. 1,5 l) és likőrrel vagy narancslével megáztatjuk.

Elkészítés:

Az epret megmossuk, megpucoljuk, és 250 g-t kimérünk belőle. A kimért epret botmixerrel pépesítjük. A pépet összekeverjük a cukorral, a keményítővel és megfőzzük. A szószt eloszlatjuk a babapiskótán. A maradék epret kicsire vágjuk, és a tetejére tesszük. A tejszínt cukorral keményre verjük és a hideg tejberizshez adjuk, majd az epren eloszlatjuk. A Tiramisu epres tejberizzsel desszertet legalább két órát hagyjuk a hűtőszekrényben összeérni.

Díszítés:
A tiramisut megszórjuk kakaóporral és tetszés szerint dekoráljuk.

Tipp:

A tiramisut már az előző napon elkészíthetjük és éjszakára hagyjuk összeérni.
A Tiramisu epres tejberizzsel desszertet szeletekben, vagy pohárkrémként is kínálhatjuk.
A Tiramisu epres tejberizzsel is készíthető sütemény a hagyományos kávés mellett.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!