Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tojáslikőrös-meggyes desszert

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

8 adag elkészítéséhez

Pudinghoz:

35 g cukor
400 ml tej
100 ml tojáslikőr

Meggyhez:

kb. 200 g meggy (lecsöpögtetve)
2 evőkanál cukor
2 késhegynyi őrölt fahéj

Ezenkívül:

200 ml hideg habtejszín
kb. 8 teáskanál tojáslikőr

Díszítéshez:

aprított pisztácia

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Puding:
A pudingport összekeverjük a cukorral. Fokozatosan legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A többi tejet és a tojáslikőrt felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, keverőtálba töltjük, és a tetejét frissen tartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni.

Meggy:
A meggyet szűrőn lecsöpögtetjük, közben a lecsöpögő meggylevet felfogjuk, és 250 ml-t kimérünk belőle, ha szükséges vízzel kipótoljuk. A keményítőt cukorral kis edényben összekeverjük, fakanállal fokozatosan simára keverjük a 250 ml folyadékkal, majd keverés közben felforrósítjuk, és állandó kevergetés mellett röviden felforraljuk, s addig főzzük míg teljesen besűrűsödik (átetszővé válik) Belekeverjük a meggyet és a fahéjat, kissé összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni.

Tálalás:
A tejszínt keményre felverjük. Röviden átkeverjük a pudingot, majd óvatosan belekeverjük a meggyet. A meggy 2/3 részét óvatosan belekeverjük a krémbe (márványozzuk), és poharakba töltjük. Díszítésként minden adagra teszünk pár szem meggyet, egy teáskanál tojáslikőrt és néhány szem aprított pisztáciát.
A Tojáslikőrös-meggyes desszert könnyen elkészíthető, dekoratív pohárkrém desszert, mely idénygyümölcsökkel, öntettel is díszíthető.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!