Tökös-sajtos bukta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (Ø 26 cm):
Tésztához:
Kenéshez és szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a tökpürét és a leszűrt tejet. (Ha a leszűrt tej nem adja ki a 100 ml-t akkor egészítsük ki langyos tejjel.) Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 3 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, és 18 egyforma méretű darabra osztjuk. A darabokat golyókká formázzuk, és betesszük a tortaformába. Letakarva kb. 15 percig kelesztjük. Tejjel megkenjük, sajttal és tökmaggal megszórjuk. A formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a buktákat aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
A megsült tökös buktát kissé hűlni hagyjuk, de legjobb még melegen fogyasztani.
Tipp:
Tökös-sajtos bukta
Hozzávalók
kb. 18 darab elkészítéséhez
Csatos tortaformához (Ø 26 cm):
Tésztához:
Kenéshez és szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a tökpürét és a leszűrt tejet. (Ha a leszűrt tej nem adja ki a 100 ml-t akkor egészítsük ki langyos tejjel.) Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 3 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, és 18 egyforma méretű darabra osztjuk. A darabokat golyókká formázzuk, és betesszük a tortaformába. Letakarva kb. 15 percig kelesztjük. Tejjel megkenjük, sajttal és tökmaggal megszórjuk. A formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a buktákat aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
A megsült tökös buktát kissé hűlni hagyjuk, de legjobb még melegen fogyasztani.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?