Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Töltött hótorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 10-12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Tortaforma (24-26 cm ø):

sütőpapír

Tetejére:

3 darab tojásfehérje (M-es)
100 g cukor

Tésztához:

250 g lágy margarin
200 g porcukor
250 g búzaliszt
3 darab tojássárgája (M-es)
2 darab egész tojás (M-es)
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só

Töltelékhez:

800 ml tej
400 ml hideg habtejszín
50 g porcukor

Díszítéshez:

kevés porcukor

Elkészítés

Elõkészítés:

A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 100 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tetejére:
A tojásfehérjét egy magasfalú keverőedénybe öntjük és konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. Fokozatosan hozzáadjuk a kimért cukrot, a vanillincukrot, majd addig keverjük, míg a cukor teljesen feloldódik és kemény habot kapunk. A felvert habot csöves habzsákba töltjük (kb. 8 mm-es ø). Egy 24-26 cm-es ø tortaforma segítségével egy ilyen méretű kört vágunk ki sütőpapírból. A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd az egyik oldalára ráfektetjük a kivágott formát. A felvert fehérjéből pöttyöket nyomunk kör alakban a kivágott sütőpapírra (1. ábra) és a maradék habból 8-10 kis fenyőformát nyomunk (kb. 4x7 cm) a tepsibe (2. ábra) és a sütő alsó felében megsütjük, szárítjuk.

Sütési idő: kb. 60-65 perc

A megsült habcsókfenyőket és a pöttyöket meghintjük porcukorral és a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tészta:
A kimért hozzávalókat egy keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. A sütőpapírral bélelt tortaformába az így kapott tésztát egyenletesen elsimítjuk, a sütő középső felébe toljuk, és a tésztát megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Töltelék:
A tortalapot vízszintesen középen elvágjuk és az alsó felét a kimosott tortaformába visszahelyezzük. A gesztenyés süti pudingot a csomagoláson található leírás alapján (800 ml tejjel) elkészítjük, majd az alsó tortalapon egyenletesen elterítjük és hűlni hagyjuk. Ezután a 400 ml habtejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a kihűlt pudingra terítjük és a tortalap másik felével befedjük. A pöttyökből készített körformát 10-12 szeletre vágjuk és a tészta tetejére helyezzük. A tortát tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
Tálalás előtt a tortát porcukorral hintjük és a habcsókfenyőket a torta szélére nyomkodjuk.

Tipp:

A tortalapot és a habcsókokat előző nap is megsüthetjük.
Töltött hótorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-10-28
1 Kedvelés

Ősszel, télen süss melengető fűszerekkel!

Beköszöntött az ősz, lassan megérkezik a tél, egyre rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Vágyunk a bekuckózásra: vastag plédre, nagy bögre forró teára és egy jó könyvre.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
1 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!