Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós-áfonyás koszorú

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-16 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

Kenéshez:

20 g Rama margarin

Töltelékhez:

250 g félzsíros tehéntúró
100 g porcukor
2 evőkanál 20 %-os tejföl
2 evőkanál búzadara
80 g aszalt vörösáfonya

Díszítéshez:

1 evőkanál porcukor
pár csepp citromlé
Ostyavirág
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kelt tésztát a csomagoláson leírtak szerint, felhasználás előtt fél órával kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A túrót villával összetörjük, majd a porcukorral, tejföllel, búzadarával, vanillincukorral és a citromhéjjal krémesre keverjük. Beleforgatjuk az aszalt áfonyát és a tölteléket két részre osztjuk.

Tészta:
A kelt tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, hosszában két egyforma részre vágjuk. Az így kapott két hosszú téglalapot megkenjük a töltelékkel úgy, hogy a szélekre ne kerüljön belőle. A széleket összecsípjük és a két tésztarudat hengerré igazgatjuk. A tésztahengereket egymás mellé helyezzük, végeiket az egyik oldalon összenyomkodjuk, majd lazán összetekerjük, koszorút formázva. A széleket a koszorú alá hajtjuk. A margarint felolvasztjuk, a koszorút a sütőpapírral együtt egy tepsire (kb. 30x40 cm) helyezzük, majd a tetejét megkenjük az olvasztott margarinnal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a koszorút aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Díszítés:
A porcukrot egy kis tálkába szitáljuk, majd cseppenként hozzáadjuk a kifacsart citromlevet. Simára keverjük, majd a kihűlt koszorúra kis pöttyöket nyomunk és arra helyezzük az ostyavirágokat.

Tipp:

Az asztalt áfonya helyett tetszés szerint használhatunk más gyümölcsöt a töltelékhez.
Túrós-áfonyás koszorú Túrós-áfonyás koszorú Túrós-áfonyás koszorú Túrós-áfonyás koszorú

Hozzászólások

T
Takács Józsefné
Dátum 2021. April. 02. 14:49
Ma akarom elkészítésére. Remélem sikerül

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
40 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-05-12
1 Kedvelés

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!

Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!

A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Mentes desszertcsodák pudingból

Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!