
Túrós-áfonyás koszorú



Hozzávalók
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Kelt tészta
Kenéshez:
20 g Rama margarin
Töltelékhez:
250 g félzsíros tehéntúró
100 g porcukor
2 evőkanál 20 %-os tejföl
2 evőkanál búzadara
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
80 g aszalt vörösáfonya
Díszítéshez:
1 evőkanál porcukor
pár csepp citromlé
Ostyavirág
Elkészítés
Előkészítés:
A kelt tésztát a csomagoláson leírtak szerint, felhasználás előtt fél órával kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A túrót villával összetörjük, majd a porcukorral, tejföllel, búzadarával, vanillincukorral és a citromhéjjal krémesre keverjük. Beleforgatjuk az aszalt áfonyát és a tölteléket két részre osztjuk.
Tészta:
A kelt tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, hosszában két egyforma részre vágjuk. Az így kapott két hosszú téglalapot megkenjük a töltelékkel úgy, hogy a szélekre ne kerüljön belőle. A széleket összecsípjük és a két tésztarudat hengerré igazgatjuk. A tésztahengereket egymás mellé helyezzük, végeiket az egyik oldalon összenyomkodjuk, majd lazán összetekerjük, koszorút formázva. A széleket a koszorú alá hajtjuk. A margarint felolvasztjuk, a koszorút a sütőpapírral együtt egy tepsire (kb. 30x40 cm) helyezzük, majd a tetejét megkenjük az olvasztott margarinnal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a koszorút aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
A porcukrot egy kis tálkába szitáljuk, majd cseppenként hozzáadjuk a kifacsart citromlevet. Simára keverjük, majd a kihűlt koszorúra kis pöttyöket nyomunk és arra helyezzük az ostyavirágokat.
A túrót villával összetörjük, majd a porcukorral, tejföllel, búzadarával, vanillincukorral és a citromhéjjal krémesre keverjük. Beleforgatjuk az aszalt áfonyát és a tölteléket két részre osztjuk.
Tészta:
A kelt tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, hosszában két egyforma részre vágjuk. Az így kapott két hosszú téglalapot megkenjük a töltelékkel úgy, hogy a szélekre ne kerüljön belőle. A széleket összecsípjük és a két tésztarudat hengerré igazgatjuk. A tésztahengereket egymás mellé helyezzük, végeiket az egyik oldalon összenyomkodjuk, majd lazán összetekerjük, koszorút formázva. A széleket a koszorú alá hajtjuk. A margarint felolvasztjuk, a koszorút a sütőpapírral együtt egy tepsire (kb. 30x40 cm) helyezzük, majd a tetejét megkenjük az olvasztott margarinnal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a koszorút aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
A porcukrot egy kis tálkába szitáljuk, majd cseppenként hozzáadjuk a kifacsart citromlevet. Simára keverjük, majd a kihűlt koszorúra kis pöttyöket nyomunk és arra helyezzük az ostyavirágokat.
Tipp:
Az asztalt áfonya helyett tetszés szerint használhatunk más gyümölcsöt a töltelékhez.




Kedvencnek jelölöm

Túrós-áfonyás koszorú
Hozzávalók
kb. 12-16 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Kelt tészta
Kenéshez:
20 g Rama margarin
Töltelékhez:
250 g félzsíros tehéntúró
100 g porcukor
2 evőkanál 20 %-os tejföl
2 evőkanál búzadara
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
80 g aszalt vörösáfonya
Díszítéshez:
1 evőkanál porcukor
pár csepp citromlé
Ostyavirág
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A kelt tésztát a csomagoláson leírtak szerint, felhasználás előtt fél órával kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A túrót villával összetörjük, majd a porcukorral, tejföllel, búzadarával, vanillincukorral és a citromhéjjal krémesre keverjük. Beleforgatjuk az aszalt áfonyát és a tölteléket két részre osztjuk.
Tészta:
A kelt tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, hosszában két egyforma részre vágjuk. Az így kapott két hosszú téglalapot megkenjük a töltelékkel úgy, hogy a szélekre ne kerüljön belőle. A széleket összecsípjük és a két tésztarudat hengerré igazgatjuk. A tésztahengereket egymás mellé helyezzük, végeiket az egyik oldalon összenyomkodjuk, majd lazán összetekerjük, koszorút formázva. A széleket a koszorú alá hajtjuk. A margarint felolvasztjuk, a koszorút a sütőpapírral együtt egy tepsire (kb. 30x40 cm) helyezzük, majd a tetejét megkenjük az olvasztott margarinnal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a koszorút aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
A porcukrot egy kis tálkába szitáljuk, majd cseppenként hozzáadjuk a kifacsart citromlevet. Simára keverjük, majd a kihűlt koszorúra kis pöttyöket nyomunk és arra helyezzük az ostyavirágokat.
A túrót villával összetörjük, majd a porcukorral, tejföllel, búzadarával, vanillincukorral és a citromhéjjal krémesre keverjük. Beleforgatjuk az aszalt áfonyát és a tölteléket két részre osztjuk.
Tészta:
A kelt tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, hosszában két egyforma részre vágjuk. Az így kapott két hosszú téglalapot megkenjük a töltelékkel úgy, hogy a szélekre ne kerüljön belőle. A széleket összecsípjük és a két tésztarudat hengerré igazgatjuk. A tésztahengereket egymás mellé helyezzük, végeiket az egyik oldalon összenyomkodjuk, majd lazán összetekerjük, koszorút formázva. A széleket a koszorú alá hajtjuk. A margarint felolvasztjuk, a koszorút a sütőpapírral együtt egy tepsire (kb. 30x40 cm) helyezzük, majd a tetejét megkenjük az olvasztott margarinnal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a koszorút aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
A porcukrot egy kis tálkába szitáljuk, majd cseppenként hozzáadjuk a kifacsart citromlevet. Simára keverjük, majd a kihűlt koszorúra kis pöttyöket nyomunk és arra helyezzük az ostyavirágokat.
Tipp:
Az asztalt áfonya helyett tetszés szerint használhatunk más gyümölcsöt a töltelékhez.




Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?