Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós-áfonyás koszorú (Dr. Oetker Kelt tésztával)

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

Kenéshez:

20 g Rama margarin

Töltelékhez:

250 g félzsíros tehéntúró
100 g porcukor
2 evőkanál 20 %-os tejföl
2 evőkanál búzadara
80 g aszalt vörösáfonya

Díszítéshez:

1 evőkanál porcukor
pár csepp citromlé
Ostyavirág

Elkészítés

Előkészítés:

A kelt tésztát a csomagoláson leírtak szerint, felhasználás előtt fél órával kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A túrót villával összetörjük, majd a porcukorral, tejföllel, búzadarával, vanillincukorral és a citromhéjjal krémesre keverjük. Beleforgatjuk az aszalt áfonyát és a tölteléket két részre osztjuk.

Tészta:
A kelt tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, hosszában két egyforma részre vágjuk. Az így kapott két hosszú téglalapot megkenjük a töltelékkel úgy, hogy a szélekre ne kerüljön belőle. A széleket összecsípjük és a két tésztarudat hengerré igazgatjuk. A tésztahengereket egymás mellé helyezzük, végeiket az egyik oldalon összenyomkodjuk, majd lazán összetekerjük, koszorút formázva. A széleket a koszorú alá hajtjuk. A margarint felolvasztjuk, a koszorút a sütőpapírral együtt egy tepsire (kb. 30x40 cm) helyezzük, majd a tetejét megkenjük az olvasztott margarinnal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a koszorút aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Díszítés:
A porcukrot egy kis tálkába szitáljuk, majd cseppenként hozzáadjuk a kifacsart citromlevet. Simára keverjük, majd a kihűlt koszorúra kis pöttyöket nyomunk és arra helyezzük az ostyavirágokat.

Tipp:

Az asztalt áfonya helyett tetszés szerint használhatunk más gyümölcsöt a töltelékhez.
Túrós-áfonyás koszorú (Dr. Oetker Kelt tésztával) Túrós-áfonyás koszorú (Dr. Oetker Kelt tésztával) Túrós-áfonyás koszorú (Dr. Oetker Kelt tésztával) Túrós-áfonyás koszorú (Dr. Oetker Kelt tésztával)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2020-10-28
1 Kedvelés

Ősszel, télen süss melengető fűszerekkel!

Beköszöntött az ősz, lassan megérkezik a tél, egyre rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Vágyunk a bekuckózásra: vastag plédre, nagy bögre forró teára és egy jó könyvre.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
1 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!