Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós batyu

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Túrós batyu

1 kg liszt
1 darab tojás
4 dkg élesztő
citrom
2 evőkanál cukor
pici só
tej
olaj

Töltelékhez:

30 dkg túró
cukor-mazsola (ízlés szerint)
1 tojás
1-2 evőkanál búzadara

Megkenéshez:

1 egész tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Lisztet beleszitálom a kelesztő tálba,1 egész tojást beleütök, pici só,1evőkanál cukor, citrom héja és egy kicsi leve, 2 dl tejben, 1evőkanál cukorral, mikróban langyosra melegítem, beleteszem az egész élesztőt és felfuttatom. Mikor felfut, beleöntöm a tálba, és jól összedolgozom, ha kell, még tejet adok hozzá, ha kész ráöntök egy kicsi olajat, majd félreteszem kelni kb.40 percre. Kinyújtom a megkelt tésztát.10x10-es négyzetekre vágom. A jól összekevert töltelékből, mindegyik közepébe teszek.4 sarkát összefogom, tekerek rajta, felesleget lecsípem, és a kiolajozott tepsibe teszem, egy kicsit lapítok rajta. Mindegyiket megkenem a jól kikevert tojással. 160 fokon 30-35 perc alatt kész.

Tálalás

Porcukorral tálaljuk.
Túrós batyu Túrós batyu Túrós batyu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!