Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós minipogácsák

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Túrós minipogácsák

60 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 tk. cukor
3 dl tej
3 tk. só a tésztába
1 tojássárgája
1 púpos ek. tejföl
10 dkg margarin
1 tk. só

Hajtogatáshoz:

10 dkg margarin
25 dkg túró

Kenéshez:

2 nagyobb tojássárgája

Szóráshoz:

4 ek. szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk.
Beletesszük még a 3 tk. sót, a tejfölt, a szobahőmérsékletű margarint, a tojássárgáját.
Alaposan kidagasztjuk, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A túrót alaposan áttörjük (én egy krumpli törőt használtam) és a margarinnal habosra kavarjuk.
Lisztezett felületen kb. 1 cm vastagra, téglalap alakúra elnyújtjuk a megkelt tésztát.
Egy kanál domború oldalával szépen elsimítjuk rajta a túrókrémet.
Megszórjuk a sóval.
A tésztát képzeletben 3 vízszintes sávra osztjuk.
A felső sávot a közepére, lefelé hajtjuk, az alsó sávot alulról felfelé haladva ráhajtjuk.
Az így kapott sáv mindkét végét, balról és jobbról is középre hajtjuk.
Konyharuhával letakarva 20 percet pihentetjük, elnyújtjuk, majd megint hajtogatjuk.
Megint 20 perc pihentetés, nyújtás, hajtogatás.
Elnyújtjuk kb. kétujjnyi vastagra, egy lisztbe mártott, kisméretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk egymástól kicsit távolabb, lekenjük a tojások sárgájával, megszórjuk szezámmaggal.
Kb. 20 percet még kelesztjük.
Előmelegített sütőben 15 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.

Tálalás

83 db mini pogácsa lett ebből az adagból.

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.
Túrós minipogácsák Túrós minipogácsák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!