Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás almatorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kelt tésztához:

100 ml tej
250 g búzaliszt
30 g porcukor
1 darab tojás (közepes méretű)

Töltelékhez:

750 g alma
2 evőkanál cukor
3 dl víz

A krémhez:

1 pohár tejföl (150 g, 20%-os zsírtartalmú)
2 darab tojás (közepes méretű)
60 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Egy főzőedénybe tesszük, hozzáadjuk a vizet és cukrot, majd 2-3 percig pároljuk. Végül leöntjük az almáról a vizet, és egy szűrőben hagyjuk lecsöpögni. A sütőformát (28 cm átmérő) kivajazzuk.

Elkészítés:

A tésztához a tejet felmelegítjük. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a tejes keverékkel együtt, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk, amíg szemmel láthatóan megnő. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Egy keverőedényben a tejfölt, a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd egy 30-32 cm átmérőjű lappá nyújtjuk. A lapot a sütőformába helyezzük, úgy hogy egy kis peremet hagyunk a tésztából, amit a tortaforma oldalához nyomkodunk. A tejfölös krémet ráöntjük a tésztára, majd egyenletesen elosztjuk rajta az almaszeleteket. A süteményt újra, kb. 20 percig meleg helyen kelesztjük.
A tepsit az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Vaníliás almatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
71 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
41 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!