Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás botok avagy hamis halrudak hamis hasábbal és ketchuppal.

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Vaníliás botok avagy hamis halrudak hamis hasábbal és ketchuppal.

40 g cukor
350 ml tej
40 dkg alma
2 evőkanál citromlé

Panírozáshoz:

liszt
zsemlemorzsa
2 db tojás
málnaszósz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Egy edénybe tesszük a pudingport, a cukrot és kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet és megfőzzük. Egy pici tepsibe (25 x 11 cm) alufóliát terítünk, és ebbe öntjük a pudingot. Elsimítjuk, majd ha kihűlt a hűtőbe tesszük 2 órára.
8 egyenlő csíkra vágjuk, először lisztbe, majd tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró olajban mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Ez kb. 10 perc, végül papírkéztörlőre szedjük.
Közben az almákat meghámozzuk, hasábburgonya formára vágjuk, közben a magházat eltávolítjuk. Leöntjük citromlével, hogy ne barnuljon meg, majd tálaljuk. Minden tányérra 2 db rántott pudingcsíkot teszünk, pár db almahasábot és a szószt.

Tálalás

8 db
4 főre elég

Alternatív elkészítés

A málnaszósz bármilyen öntet lehet. Ebben az esetben a ketchupot szimbolizálja. Olyan mint egy hamis halrúd, hamis hasábburgonyával és hamis ketchuppal
Vaníliás botok avagy hamis halrudak hamis hasábbal és ketchuppal. Vaníliás botok avagy hamis halrudak hamis hasábbal és ketchuppal.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!