Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán almás crumble

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag Vegán almás crumble elkészítéséhez

Felfújt forma (kb. 30 x 22 cm)

vagy

Quiche sütőforma (26 cm Ø)

vagy

Sütemény- és felfújt forma (36 x 25 cm)

Töltelékhez:

600 g piros alma
400 g Dr. Oetker LoVE it! Bourbon vaníliás puding

Tésztához:

150 g búzaliszt
75 g cukor
90 g vegán margarin
1 csipet só
kb. 1 ½ teáskanál víz

A Vegán almás crumble elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőt előmelegítjük, az almát megmossuk, nyolcadoljuk, kis darabokra vágjuk.

Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Az almát az előkészített formába tesszük és elterítjük rajta a pudingot.

Tészta:
A hozzávalókat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton morzsává dolgozzuk. A morzsát elosztjuk a pudingon, majd a formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A vegán almás crumble-t sütőrácson hagyjuk egy kicsit kihűlni.

Tippek:

A morzsa készítésénél a tálat lazán fedjük le konyhai papírtörlővel.
Ha a vegán almás crumble-t kis formákban adagoljuk, figyeljünk arra, hogy legalább 1 cm maradjon a perem alatt.
Vegán almás crumble

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-11-26
1 Kedvelés

Gombóc gombóc hátán – melyik a kedvenced?

Arról sajnos nincsenek információink, hogy Gombóc Artúr a csokikon kívül rajongott-e a gombócokért, azt viszont biztosan tudjuk, hogy nincs olyan süti/desszert toplista, amelyre ne kerülne fel valamiféle gombóc, golyó, labda…

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-11-19
2 Kedvelés

Édes sütik második fogásnak

Nálunk Magyarországon nagyon népszerűek a tartalmas levesek. Lehet sűrű babgulyás, húsleves vagy raguleves, ezek után második fogásként gyakran tálalunk „ebédsütiket”, azaz édes főételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-27
3 Kedvelés

Leveles tészta trükkök

Tarts otthon mindig egy csomag leveles tésztát, hogy a legváratlanabb „süti vészhelyzetekre” is legyen egy gyors és finom megoldásod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!