
Vegán almás crumble



Hozzávalók
Felfújt forma (kb. 30 x 22 cm)
vagy
Quiche sütőforma (26 cm Ø)
vagy
Sütemény- és felfújt forma (36 x 25 cm)
Töltelékhez:
600 g piros alma
400 g Dr. Oetker LoVE it! Bourbon-vaníliás puding
Tésztához:
150 g búzaliszt
75 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
90 g vegán margarin
1 csipet só
kb. 1 ½ teáskanál víz
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőt előmelegítjük, az almát megmossuk, nyolcadoljuk, kis darabokra vágjuk.
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az almát az előkészített formába tesszük és elterítjük rajta a pudingot.
Tészta:
A hozzávalókat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton morzsává dolgozzuk. A morzsát elosztjuk a pudingon, majd a formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A vegán almás crumble-t sütőrácson hagyjuk egy kicsit kihűlni.
Tészta:
A hozzávalókat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton morzsává dolgozzuk. A morzsát elosztjuk a pudingon, majd a formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A vegán almás crumble-t sütőrácson hagyjuk egy kicsit kihűlni.
Tippek:
A morzsa készítésénél a tálat lazán fedjük le konyhai papírtörlővel.
Ha a vegán almás crumble-t kis formákban adagoljuk, figyeljünk arra, hogy legalább 1 cm maradjon a perem alatt.
Ha a vegán almás crumble-t kis formákban adagoljuk, figyeljünk arra, hogy legalább 1 cm maradjon a perem alatt.

Kedvencnek jelölöm

Vegán almás crumble
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Felfújt forma (kb. 30 x 22 cm)
vagy
Quiche sütőforma (26 cm Ø)
vagy
Sütemény- és felfújt forma (36 x 25 cm)
Tésztához:
150 g búzaliszt
75 g cukor
90 g vegán margarin
1 csipet só
kb. 1 ½ teáskanál víz
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőt előmelegítjük, az almát megmossuk, nyolcadoljuk, kis darabokra vágjuk.
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az almát az előkészített formába tesszük és elterítjük rajta a pudingot.
Tészta:
A hozzávalókat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton morzsává dolgozzuk. A morzsát elosztjuk a pudingon, majd a formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A vegán almás crumble-t sütőrácson hagyjuk egy kicsit kihűlni.
Tészta:
A hozzávalókat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton morzsává dolgozzuk. A morzsát elosztjuk a pudingon, majd a formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A vegán almás crumble-t sütőrácson hagyjuk egy kicsit kihűlni.
Tippek:
A morzsa készítésénél a tálat lazán fedjük le konyhai papírtörlővel.
Ha a vegán almás crumble-t kis formákban adagoljuk, figyeljünk arra, hogy legalább 1 cm maradjon a perem alatt.
Ha a vegán almás crumble-t kis formákban adagoljuk, figyeljünk arra, hogy legalább 1 cm maradjon a perem alatt.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?