
Vegán almás pite pohárdesszert



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Összeállításhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk a lágy margarint és a nádcukrot, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) alacsony fokozaton morzsás állagúra összedolgozzuk. A morzsát kiterítjük a tepsiben, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a morzsát megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész morzsát a tepsivel együtt sütőrácsra tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Egy lábasban, 3-4 evőkanál víz, valamint a nádcukor, a fahéj és a gyömbér hozzáadásával puhára pároljuk az előkészített gyümölcsöt, és hagyjuk kihűlni.
Összeállítás:
4 desszertes pohár aljában eloszlatjuk a morzsa felét. Erre rászórjuk a párolt alma szintén felét, majd rákanalazzuk a pudingot. Megszórjuk a maradék morzsával és almakockával, végül mentalevelekkel díszítjük.
Tipp:


Vegán almás pite pohárdesszert
Hozzávalók
4 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Összeállításhoz:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk a lágy margarint és a nádcukrot, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) alacsony fokozaton morzsás állagúra összedolgozzuk. A morzsát kiterítjük a tepsiben, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a morzsát megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész morzsát a tepsivel együtt sütőrácsra tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Egy lábasban, 3-4 evőkanál víz, valamint a nádcukor, a fahéj és a gyömbér hozzáadásával puhára pároljuk az előkészített gyümölcsöt, és hagyjuk kihűlni.
Összeállítás:
4 desszertes pohár aljában eloszlatjuk a morzsa felét. Erre rászórjuk a párolt alma szintén felét, majd rákanalazzuk a pudingot. Megszórjuk a maradék morzsával és almakockával, végül mentalevelekkel díszítjük.
Tipp:

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?