Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán almás pite pohárdesszert

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

4 adag elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

130 g búzaliszt
100 g lágy vegán margarin
60 g nádcukor

Összeállításhoz:

3 db közepes méretű alma (kb. 450 g)
1 evőkanál nádcukor
½ teáskanál őrölt fahéj
½ kávéskanál őrölt gyömbér

Díszítéshez:

mentalevelek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A liszthez hozzáadjuk a lágy margarint és a nádcukrot, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) alacsony fokozaton morzsás állagúra összedolgozzuk. A morzsát kiterítjük a tepsiben, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a morzsát megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-17 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész morzsát a tepsivel együtt sütőrácsra tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Egy lábasban, 3-4 evőkanál víz, valamint a nádcukor, a fahéj és a gyömbér hozzáadásával puhára pároljuk az előkészített gyümölcsöt, és hagyjuk kihűlni.

Összeállítás:
4 desszertes pohár aljában eloszlatjuk a morzsa felét. Erre rászórjuk a párolt alma szintén felét, majd rákanalazzuk a pudingot. Megszórjuk a maradék morzsával és almakockával, végül mentalevelekkel díszítjük.

Tipp:

Nádcukor helyett hagyományos cukrot is használhatunk.
A Vegán almás pite pohárdesszert dekoratív pohárkrém desszert, mely vendégvárónak, vagy délutáni torkos finomságnak is kitűnően beválik.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
0 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!