
Vegán császármorzsa



Hozzávalók
Tésztához:
Ezenkívül:
Elkészítés
Elkészítés:
A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, míg kötött masszát nem kapunk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a mandulaitallal felváltva két adagban röviden, a középső fokozaton belekeverjük.
Sütés:
1 teáskanál olajat bevonatos serpenyőben (26 cm Ø) felforrósítunk. Beletesszük a tészta felét, és közepes hőfokon az alsó felét kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük. A tésztát 2 forgatólapáttal először negyedekre vágjuk, majd megfordítjuk, és kb. 7 perc alatt ugyancsak aranybarnára sütjük.
A császármorzsát 2 forgatólapáttal kis darabokra szakítjuk, és még kb. 5 percig sütjük. A maradék tésztát ugyanígy készítjük el.
Tálalás:
A vegán császármorzsát tányérokon tálaljuk, porcukorral megszórjuk, és vaníliapudinggal kínáljuk.
Tippek:
A vegán császármorzsa nagyon ízletes karamellizált cukorral.


Vegán császármorzsa
Hozzávalók
kb. 2 adag elkészítéséhez
Tésztához:
Ezenkívül:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, míg kötött masszát nem kapunk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a mandulaitallal felváltva két adagban röviden, a középső fokozaton belekeverjük.
Sütés:
1 teáskanál olajat bevonatos serpenyőben (26 cm Ø) felforrósítunk. Beletesszük a tészta felét, és közepes hőfokon az alsó felét kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük. A tésztát 2 forgatólapáttal először negyedekre vágjuk, majd megfordítjuk, és kb. 7 perc alatt ugyancsak aranybarnára sütjük.
A császármorzsát 2 forgatólapáttal kis darabokra szakítjuk, és még kb. 5 percig sütjük. A maradék tésztát ugyanígy készítjük el.
Tálalás:
A vegán császármorzsát tányérokon tálaljuk, porcukorral megszórjuk, és vaníliapudinggal kínáljuk.
Tippek:
A vegán császármorzsa nagyon ízletes karamellizált cukorral.

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?