Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán császármorzsa

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 2 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 2 adag elkészítéséhez

Tésztához:

125 g lágy vegán margarin
50 g cukor
1 csipet só
250 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
300 ml mandula-, vagy szójaital

Ezenkívül:

2 teáskanál étolaj, pl. napraforgóolaj
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, míg kötött masszát nem kapunk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a mandulaitallal felváltva két adagban röviden, a középső fokozaton belekeverjük.

Sütés:
1 teáskanál olajat bevonatos serpenyőben (26 cm Ø) felforrósítunk. Beletesszük a tészta felét, és közepes hőfokon az alsó felét kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük. A tésztát 2 forgatólapáttal először negyedekre vágjuk, majd megfordítjuk, és kb. 7 perc alatt ugyancsak aranybarnára sütjük.
A császármorzsát 2 forgatólapáttal kis darabokra szakítjuk, és még kb. 5 percig sütjük. A maradék tésztát ugyanígy készítjük el.

Tálalás:
A vegán császármorzsát tányérokon tálaljuk, porcukorral megszórjuk, és vaníliapudinggal kínáljuk.

Tippek:

A vegán császármorzsát tálalhatjuk 2 adagban édes főételként vagy 4 adagban desszertként is.
A vegán császármorzsa nagyon ízletes karamellizált cukorral.
A Vegán császármorzsa tej- tojás- és laktózmentesen készíthető klasszikus édes desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
1 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!