Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán császármorzsa

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 2 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 2 adag elkészítéséhez

Tésztához:

125 g lágy vegán margarin
50 g cukor
1 csipet só
250 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
300 ml mandula-, vagy szójaital

Ezenkívül:

2 teáskanál étolaj, pl. napraforgóolaj
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, míg kötött masszát nem kapunk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a mandulaitallal felváltva két adagban röviden, a középső fokozaton belekeverjük.

Sütés:
1 teáskanál olajat bevonatos serpenyőben (26 cm Ø) felforrósítunk. Beletesszük a tészta felét, és közepes hőfokon az alsó felét kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük. A tésztát 2 forgatólapáttal először negyedekre vágjuk, majd megfordítjuk, és kb. 7 perc alatt ugyancsak aranybarnára sütjük.
A császármorzsát 2 forgatólapáttal kis darabokra szakítjuk, és még kb. 5 percig sütjük. A maradék tésztát ugyanígy készítjük el.

Tálalás:
A vegán császármorzsát tányérokon tálaljuk, porcukorral megszórjuk, és vaníliapudinggal kínáljuk.

Tippek:

A vegán császármorzsát tálalhatjuk 2 adagban édes főételként vagy 4 adagban desszertként is.
A vegán császármorzsa nagyon ízletes karamellizált cukorral.
A Vegán császármorzsa tej- tojás- és laktózmentesen készíthető klasszikus édes desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
0 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!