Vegán fahéjas csigák
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Mázhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg mandulaital-margarin keveréket, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává gyúrjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). Közben a tepsit sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Formázás:
A margarint a cukorral és a fahéjjal, konyhai robotgéppel (habverő) röviden felverjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, és téglalap alakúra (kb. 35 x 20 cm) nyújtjuk. Elkenjük rajta a tölteléket. A tésztalapot a hosszú oldaláról szorosan feltekerjük. A hengert elfelezzük, majd negyedeljük, és mindegyik negyedet éles késsel 4 szeletre vágjuk, majd a vágott felével felfelé a sütőpapírra tesszük. A csigákat egy kicsit még formázzuk, és meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 20-25 perc), majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A vegán fahéjas csigákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A porcukrot és a mandulaitalt sűrű mázzá keverjük, és díszítjük vele a csigákat.
Tipp:
Vegán fahéjas csigák
Hozzávalók
kb. 16 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Mázhoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg mandulaital-margarin keveréket, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává gyúrjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). Közben a tepsit sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Formázás:
A margarint a cukorral és a fahéjjal, konyhai robotgéppel (habverő) röviden felverjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, és téglalap alakúra (kb. 35 x 20 cm) nyújtjuk. Elkenjük rajta a tölteléket. A tésztalapot a hosszú oldaláról szorosan feltekerjük. A hengert elfelezzük, majd negyedeljük, és mindegyik negyedet éles késsel 4 szeletre vágjuk, majd a vágott felével felfelé a sütőpapírra tesszük. A csigákat egy kicsit még formázzuk, és meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 20-25 perc), majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A vegán fahéjas csigákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A porcukrot és a mandulaitalt sűrű mázzá keverjük, és díszítjük vele a csigákat.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?