Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán mákos guba pohárdesszert

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

4 adag elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Mákos guba pohárdesszerthez:

4 darab (200 g) vegán kifli
400 ml mandulaital
100 g őrölt mák
60 g porcukor

Díszítéshez:

kevés őrölt mák
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kifliket vékonyan felkarikázzuk, majd a karikákat felkockázzuk. A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A kiflikockákat kiterítjük a tepsiben, és a sütő középső részébe toljuk, hogy kissé megszáradjanak, szikkadjanak.

Sütési idő: kb. 3-5 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kifliket a tepsivel együtt rácsra tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Elkészítés:

A mandulaitalt egy lábasban felforrósítjuk. Hozzáadjuk az őrölt mákot, a kétféle cukrot és a citromhéjat, elkeverjük, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Ezután hozzáforgatjuk a kiflikockákat. A pudingot és a Creme VEGA-t összekeverjük.

Összeállítás:
4 desszertes pohár aljában elosztjuk a mákos kifli felét. Erre kerül a krém fele, amit a többi kifli, majd a maradék krém követ. Végül a pohárdesszertek tetejére díszítésképpen egy kevés őrölt mákot szórunk.

Tipp:

Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéjjal is elkészíthetjük.
Vegán mákos guba pohárdesszert

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
0 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!