Vegán málnás-kókuszos cupcake
Hozzávalók
Muffin formához (12-es):
Krémhez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A pudingporból, a cukorból és a kókuszitalból a csomagoláson található leírás alapján elkészítjük a pudingot. A forró puding tetejére frissen tartó fóliát helyezünk, hogy ne bőrösödjön meg. A pudingot hagyjuk kihűlni.
A muffin-papírokat a formába tesszük, a sütőt előmelegítjük és a tésztához megtisztítjuk a málnát.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tészta száraz hozzávalóit egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kókuszitalt, az étolajat, majd egy kézi habverő segítségével sima tésztává keverjük. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a formákban. A málnát belenyomkodjuk a tésztába. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütiket kivesszük a formából és muffin-papírban sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A lágy margarint konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. A kihűlt pudingot evőkanalanként belekeverjük, közben figyelünk arra, hogy a margarin és a puding is szobahőmérsékletű legyen, különben a vajkrém összeugrik. A krémet csillagcsöves habzsákba (kb. 13 mm Ø) töltjük, majd kívülről befelé haladva a sütikre nyomjuk.
Díszítés:
A megtisztított málnával és a kókuszreszelékkel tálaljuk. A süteményt tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:
Vegán málnás-kókuszos cupcake
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffin formához (12-es):
Krémhez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A pudingporból, a cukorból és a kókuszitalból a csomagoláson található leírás alapján elkészítjük a pudingot. A forró puding tetejére frissen tartó fóliát helyezünk, hogy ne bőrösödjön meg. A pudingot hagyjuk kihűlni.
A muffin-papírokat a formába tesszük, a sütőt előmelegítjük és a tésztához megtisztítjuk a málnát.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tészta száraz hozzávalóit egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kókuszitalt, az étolajat, majd egy kézi habverő segítségével sima tésztává keverjük. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a formákban. A málnát belenyomkodjuk a tésztába. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütiket kivesszük a formából és muffin-papírban sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A lágy margarint konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. A kihűlt pudingot evőkanalanként belekeverjük, közben figyelünk arra, hogy a margarin és a puding is szobahőmérsékletű legyen, különben a vajkrém összeugrik. A krémet csillagcsöves habzsákba (kb. 13 mm Ø) töltjük, majd kívülről befelé haladva a sütikre nyomjuk.
Díszítés:
A megtisztított málnával és a kókuszreszelékkel tálaljuk. A süteményt tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?