Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán meggyes-kókuszos sütik

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Meggyes réteghez:

370 g meggy (lecsöpögtetve)
40 g cukor
400 ml kókuszital

Morzsatésztához:

50 g kókuszreszelék
125 g búzaliszt
60 g cukor
85 g vegán margarin

Kelt tésztához:

375 g búzaliszt
50 g cukor
1 csipet só
175 ml kókuszital
50 g vegán margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A morzsához a kókuszreszeléket serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni. A tepsit sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Meggyes réteg:
A meggyet szűrőn jól lecsöpögtetjük. A pudingporból és a cukorból a leírás alapján, de csak 400 ml kókuszitallal pudingot főzünk. A pudingot tálba öntjük, és fóliával letakarva hagyjuk kihűlni.

Morzsatészta:
A hozzávalókat keverőtálba öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kívánt méretű morzsává dolgozzuk.

Kelt tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát enyhén belisztezzük, hengerré formázzuk, és kb. 16 egyforma méretű szeletre vágjuk. A szeleteket a tepsiben kicsit ellapítjuk (kb. 10 cm Ø).

A pudingot egyszer átkeverjük. A tallérokra 1-1 evőkanál krémet teszünk, majd egy kicsit elsimítjuk. A lecsöpögtetett meggyet a pudingon elosztjuk, a morzsával megszórjuk, és a tepsit a sütő középső részébe helyezzük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tallérokat sütőrácson hagyjuk kihűlni, és ízlés szerint porcukorral megszórjuk.

Tipp:

A sütiket lefagyaszthatjuk.
Vegán meggyes-kókuszos sütik

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!