Vegán mogyorós sarkok
Hozzávalók
Tepsihez (40 x 30 cm):
Tésztához:
Tetejére:
Mázhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát hengerré formázzuk, majd a tepsiben kinyújtjuk.
Tetejére:
A margarint a cukorral, a vanillincukorral, a fahéjjal és a vízzel edényben keverés közben megolvasztjuk. Belekeverjük a darált és az aprított vagy szeletelt mogyorót. A tésztát megkenjük kajszidzsemmel. A mogyorós keveréket egyenletesen elosztjuk a tésztán. A tészta elé egy csík többször meghajtott alufóliát teszünk úgy, hogy egy perem keletkezzen. A süteményt a sütő alsó harmadában megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A süteményt négyzetekre (8 x 8 cm) vágjuk, ezeket átlósan elfelezzük úgy, hogy háromszögeket kapjunk.
Máz:
A tortabevonót egy rozsdamentes tálba tesszük és durvára aprítjuk, gőz felett alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk. A sütemények sarkait belemártjuk a mázba, majd sütőrácsra vagy sütőpapírra tesszük, és hagyjuk a mázat megszilárdulni.
Tippek:
Kisebb mogyorós sarkokért a süteményt először kisebb négyzetekre (kb. 4 x 4 cm) vágjuk, majd átlósan elfelezzük.
Kókuszos sarkokhoz a mogyorót 200 g kókuszreszelékkel helyettesítjük.
Vegán mogyorós sarkok
Hozzávalók
kb. 50 darab elkészítéséhez
Tepsihez (40 x 30 cm):
Tésztához:
Tetejére:
Mázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát hengerré formázzuk, majd a tepsiben kinyújtjuk.
Tetejére:
A margarint a cukorral, a vanillincukorral, a fahéjjal és a vízzel edényben keverés közben megolvasztjuk. Belekeverjük a darált és az aprított vagy szeletelt mogyorót. A tésztát megkenjük kajszidzsemmel. A mogyorós keveréket egyenletesen elosztjuk a tésztán. A tészta elé egy csík többször meghajtott alufóliát teszünk úgy, hogy egy perem keletkezzen. A süteményt a sütő alsó harmadában megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A süteményt négyzetekre (8 x 8 cm) vágjuk, ezeket átlósan elfelezzük úgy, hogy háromszögeket kapjunk.
Máz:
A tortabevonót egy rozsdamentes tálba tesszük és durvára aprítjuk, gőz felett alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk. A sütemények sarkait belemártjuk a mázba, majd sütőrácsra vagy sütőpapírra tesszük, és hagyjuk a mázat megszilárdulni.
Tippek:
Kisebb mogyorós sarkokért a süteményt először kisebb négyzetekre (kb. 4 x 4 cm) vágjuk, majd átlósan elfelezzük.
Kókuszos sarkokhoz a mogyorót 200 g kókuszreszelékkel helyettesítjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?