Vegán sajttorta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
Tésztához:
Töltelékhez:
Krémhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk, majd golyóvá formázzuk. A tészta 2/3 részét a formában kinyújtjuk, és körétesszük a forma szélét. A tortalapot villával többször megszurkáljuk. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük, és a tortalapot elősütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
A maradék tésztát hosszú hengerré formázzuk. A hengert a tortalap oldalához tesszük, és úgy nyomjuk a forma széléhez, hogy egy kb. 3 cm magas peremet kapjunk.
Töltelék:
A margarint megolvasztjuk. A Créme VEGA-t összekeverjük a többi hozzávalóval. A masszát egyenletesen elkenjük az elősütött tortalapon. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a tortát megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortát a sütési idő lejárta után még 15 percig a kikapcsolt sütőben hagyjuk, kissé nyitott sütőajtó mellett, majd sütőrácsra tesszük, és a formában hagyjuk kihűlni.
Krém:
A süteményt kivesszük a formából. A vegán tejszínt keményre felverjük, és habzsákkal különböző méretű halmokat nyomunk a tortára. A bogyós gyümölcsöket megtisztítjuk és megmossuk, ízlésesen elhelyezzük a torta tetején, és így tálaljuk.
Tipp:
Fél adag tésztát készítünk. A tésztát kb. 12 egyforma méretű adagra osztjuk, és tortalapként hőálló poharakba (kb. 160 ml-es) nyomjuk. A receptben leírt sütőbeállítás mellett kb. 15 percig sütőlapon elősütjük. A krémes tölteléket a recept szerint elkészítjük, és egyenletesen elosztjuk a poharakban. A receptben leírt sütőbeállítás mellett kb. 50-55 perc alatt készre sütjük.
Hagyjuk kihűlni, és a receptben leírtak szerint gyümölccsel és habkrémmel tálaljuk.
Vegán sajttorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
Krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk, majd golyóvá formázzuk. A tészta 2/3 részét a formában kinyújtjuk, és körétesszük a forma szélét. A tortalapot villával többször megszurkáljuk. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük, és a tortalapot elősütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
A maradék tésztát hosszú hengerré formázzuk. A hengert a tortalap oldalához tesszük, és úgy nyomjuk a forma széléhez, hogy egy kb. 3 cm magas peremet kapjunk.
Töltelék:
A margarint megolvasztjuk. A Créme VEGA-t összekeverjük a többi hozzávalóval. A masszát egyenletesen elkenjük az elősütött tortalapon. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a tortát megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortát a sütési idő lejárta után még 15 percig a kikapcsolt sütőben hagyjuk, kissé nyitott sütőajtó mellett, majd sütőrácsra tesszük, és a formában hagyjuk kihűlni.
Krém:
A süteményt kivesszük a formából. A vegán tejszínt keményre felverjük, és habzsákkal különböző méretű halmokat nyomunk a tortára. A bogyós gyümölcsöket megtisztítjuk és megmossuk, ízlésesen elhelyezzük a torta tetején, és így tálaljuk.
Tipp:
Fél adag tésztát készítünk. A tésztát kb. 12 egyforma méretű adagra osztjuk, és tortalapként hőálló poharakba (kb. 160 ml-es) nyomjuk. A receptben leírt sütőbeállítás mellett kb. 15 percig sütőlapon elősütjük. A krémes tölteléket a recept szerint elkészítjük, és egyenletesen elosztjuk a poharakban. A receptben leírt sütőbeállítás mellett kb. 50-55 perc alatt készre sütjük.
Hagyjuk kihűlni, és a receptben leírtak szerint gyümölccsel és habkrémmel tálaljuk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?