Vesztfáliai túrós pohárkrém
Hozzávalók
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Zabkása morzsa:
A zabkását egy tálba tesszük és evőkanál segítségével a mézzel elkeverjük. Az előkészített tepsiben egyenletesen, vékonyan elosztjuk és a masszát megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit egy sütőrácsra tesszük és a pirított, sült zabkását hűlni hagyjuk.
Meggyszósz:
A kimért almalevet a keményítővel kézi habverő segítségével összekeverjük, majd tűzhelyen megfőzzük (mint a pudingot). Mikor besűrűsödött, hozzáadjuk a magozott meggyet és kb. fél percig tovább főzzük. A meggyszószt a poharakban egyenletesen elosztjuk, majd hagyjuk kihűlni.
Elkészítés:
Tippek:
Amennyiben fagyasztott gyümölcsöt használunk, az almalé helyett a lecsepegtetett meggylével és elkészíthetjük a szószt.
Vesztfáliai túrós pohárkrém
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Zabkása morzsa:
A zabkását egy tálba tesszük és evőkanál segítségével a mézzel elkeverjük. Az előkészített tepsiben egyenletesen, vékonyan elosztjuk és a masszát megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit egy sütőrácsra tesszük és a pirított, sült zabkását hűlni hagyjuk.
Meggyszósz:
A kimért almalevet a keményítővel kézi habverő segítségével összekeverjük, majd tűzhelyen megfőzzük (mint a pudingot). Mikor besűrűsödött, hozzáadjuk a magozott meggyet és kb. fél percig tovább főzzük. A meggyszószt a poharakban egyenletesen elosztjuk, majd hagyjuk kihűlni.
Elkészítés:
Tippek:
Amennyiben fagyasztott gyümölcsöt használunk, az almalé helyett a lecsepegtetett meggylével és elkészíthetjük a szószt.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?