Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vidám arcú amerikáner

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

125 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g cukor
1 csipet só
50 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
50 ml tej

Díszítéshez:

150 g porcukor
kb. 3 evőkanál víz
ételszínezékek
tetszés szerint dekortermékek (szemek, orrok, stb.)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Vidám arcú amerikáner sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd 2 perc alatt a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk.
A tésztából 2 evőkanál segítségével 12 halmot, egymáshoz nem túl közel a tepsibe tesszük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 15-17 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.

A megsütött amerikáner süteményt egyszerre, a sütőpapírral együtt sütőrácsra kell húzni, és hagyni kihűlni.

Díszítés:
A porcukrot vízzel sűrű mázzá keverjük, és ételszínezékekkel színezzük. Az amerikáner sütemények sima oldalára középre egy-egy adag cukormázat teszünk, majd kenőkéssel elsimítjuk. Dekor tollal és dekortermékek segítségével vidám arcokat díszítjük.
A cukormázat az arcoknak tetszés szerint ételszínezékkel beszínezzük.

Tipp:

A Vidám arcú amerikáner sütemény tésztáját habzsák (díszítőcső nélkül) vagy mélyhűtő tasak (akkor az egyik csücskét levágjuk) segítségével kis halmokban (4 cm Ø) is belenyomhatjuk az előkészített tepsibe, a halmok között kis távolságokat tartva.
A Vidám arcú amerikáner gyereknapra, születésnapra készíthető kreatívan dekorálható édes sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!