
Virágvarázs-cupcake



Hozzávalók
Muffin-formához (6-os vagy 12 db-os):
Tésztához:
Vajkrémhez:
Elkészítés
Előkészítés:
A málnát megtisztítjuk. A muffinpapírt a formába tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojást, az olajat, a kefírt, a cukrot, a sót és az aromát keverőtálba tesszük, és habverővel összekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és beleöntjük a folyadékba, és rövid idő alatt simára keverjük. A tésztát 2 evőkanál segítségével a formában elosztjuk. Minden Virágvarázs-cupcake muffin tésztájába mélyen belenyomunk 3-4 szem málnát. A sütőformát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffint még 10 percig a formában hagyjuk, csak utána vesszük ki. Sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A vajat és a porcukrot konyhai robotgéppel (habverő) 3 perc alatt habosra keverjük. Evőkanalanként hozzáadjuk a pudingot, és 1 percig tovább keverjük. 1 evőkanál krémet kiveszünk és ételszínezékkel világoszöldre színezzük. Egy egyszerhasználatos habzsák csúcsát háromszög alakban bevágjuk, és beletöltjük a zöld krémet. (1. kép)
A maradék krém kb. 2/3 részét piros ételszínezékkel rózsaszínre színezzük. A rózsaszín krém felét egy rózsa díszítőcsöves (6 mm Ø) habzsák szélére kenjük (2. kép), majd a színtelen krém felét középre töltjük. Egy további másik habzsák elejét hegyesen bevágjuk (1. kép), majd a két krém maradékát ugyanúgy elosztjuk, ahogy a második habzsáknál tettük.
Most különböző virágokat nyomunk a muffinokra, esetleg még egy kisebb csillagcsövet (8 mm Ø) is felhelyezhetünk előre. A muffinokat ízlésesen tortatálon összeállítjuk, és zöld leveleket nyomunk a muffinra. (3. kép)
A különböző virág-dekorációkhoz a vajkrémet különböző virágcsövekkel, pl. csillagcső (4. kép), rózsa díszítőcső (6. kép) vagy további díszítőcsövekkel nyomjuk ki.
Tipp:
A Virágvarázs-cupcake desszert elkészítéséhez egyéb idénygyümölcsöt - eper, cseresznye, meggy, barack, alma - vagy déligyümölcsöt is használhatunk.










Virágvarázs-cupcake
Hozzávalók
6 vagy 12 darab elkészítéséhez
Muffin-formához (6-os vagy 12 db-os):
Tésztához:
Vajkrémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A málnát megtisztítjuk. A muffinpapírt a formába tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojást, az olajat, a kefírt, a cukrot, a sót és az aromát keverőtálba tesszük, és habverővel összekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és beleöntjük a folyadékba, és rövid idő alatt simára keverjük. A tésztát 2 evőkanál segítségével a formában elosztjuk. Minden Virágvarázs-cupcake muffin tésztájába mélyen belenyomunk 3-4 szem málnát. A sütőformát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffint még 10 percig a formában hagyjuk, csak utána vesszük ki. Sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A vajat és a porcukrot konyhai robotgéppel (habverő) 3 perc alatt habosra keverjük. Evőkanalanként hozzáadjuk a pudingot, és 1 percig tovább keverjük. 1 evőkanál krémet kiveszünk és ételszínezékkel világoszöldre színezzük. Egy egyszerhasználatos habzsák csúcsát háromszög alakban bevágjuk, és beletöltjük a zöld krémet. (1. kép)
A maradék krém kb. 2/3 részét piros ételszínezékkel rózsaszínre színezzük. A rózsaszín krém felét egy rózsa díszítőcsöves (6 mm Ø) habzsák szélére kenjük (2. kép), majd a színtelen krém felét középre töltjük. Egy további másik habzsák elejét hegyesen bevágjuk (1. kép), majd a két krém maradékát ugyanúgy elosztjuk, ahogy a második habzsáknál tettük.
Most különböző virágokat nyomunk a muffinokra, esetleg még egy kisebb csillagcsövet (8 mm Ø) is felhelyezhetünk előre. A muffinokat ízlésesen tortatálon összeállítjuk, és zöld leveleket nyomunk a muffinra. (3. kép)
A különböző virág-dekorációkhoz a vajkrémet különböző virágcsövekkel, pl. csillagcső (4. kép), rózsa díszítőcső (6. kép) vagy további díszítőcsövekkel nyomjuk ki.
Tipp:
A Virágvarázs-cupcake desszert elkészítéséhez egyéb idénygyümölcsöt - eper, cseresznye, meggy, barack, alma - vagy déligyümölcsöt is használhatunk.









Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?