Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Virágvarázs-cupcake

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 6 vagy 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

6 vagy 12 darab elkészítéséhez

Muffin-formához (6-os vagy 12 db-os):

muffinpapír
virágmintás díszítőcső

Tésztához:

75 g málna
1 darab tojás (M-es)
4 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
125 ml kefír
65 g cukor
1 csipet só
125 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Vajkrémhez:

200 g nagyon lágy vaj
20 g porcukor
150 g Dr. Oetker LoVE it! Bourbon-vaníliás puding szobahőmérsékletű
ételszínezékek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Virágvarázs-cupcake desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A málnát megtisztítjuk. A muffinpapírt a formába tesszük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojást, az olajat, a kefírt, a cukrot, a sót és az aromát keverőtálba tesszük, és habverővel összekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és beleöntjük a folyadékba, és rövid idő alatt simára keverjük. A tésztát 2 evőkanál segítségével a formában elosztjuk. Minden Virágvarázs-cupcake muffin tésztájába mélyen belenyomunk 3-4 szem málnát. A sütőformát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A muffint még 10 percig a formában hagyjuk, csak utána vesszük ki. Sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Krém:
A vajat és a porcukrot konyhai robotgéppel (habverő) 3 perc alatt habosra keverjük. Evőkanalanként hozzáadjuk a pudingot, és 1 percig tovább keverjük. 1 evőkanál krémet kiveszünk és ételszínezékkel világoszöldre színezzük. Egy egyszerhasználatos habzsák csúcsát háromszög alakban bevágjuk, és beletöltjük a zöld krémet. (1. kép)
A maradék krém kb. 2/3 részét piros ételszínezékkel rózsaszínre színezzük. A rózsaszín krém felét egy rózsa díszítőcsöves (6 mm Ø) habzsák szélére kenjük (2. kép), majd a színtelen krém felét középre töltjük. Egy további másik habzsák elejét hegyesen bevágjuk (1. kép), majd a két krém maradékát ugyanúgy elosztjuk, ahogy a második habzsáknál tettük.
Most különböző virágokat nyomunk a muffinokra, esetleg még egy kisebb csillagcsövet (8 mm Ø) is felhelyezhetünk előre. A muffinokat ízlésesen tortatálon összeállítjuk, és zöld leveleket nyomunk a muffinra. (3. kép)
A különböző virág-dekorációkhoz a vajkrémet különböző virágcsövekkel, pl. csillagcső (4. kép), rózsa díszítőcső (6. kép) vagy további díszítőcsövekkel nyomjuk ki.

Tipp:

A friss málnát mirelittel is helyettesíthetjük.
A Virágvarázs-cupcake desszert elkészítéséhez egyéb idénygyümölcsöt - eper, cseresznye, meggy, barack, alma - vagy déligyümölcsöt is használhatunk.
Virágvarázs-cupcake Virágvarázs-cupcake Virágvarázs-cupcake Virágvarázs-cupcake Virágvarázs-cupcake Virágvarázs-cupcake Virágvarázs-cupcake Virágvarázs-cupcake Virágvarázs-cupcake

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!