Zöldséges ratatouille-nyárs zöldfűszeres polentával
Hozzávalók
Tepsihez:
Zöldfűszeres polentához:
Zöldséges ratatouille-nyárshoz:
Ezenkívül:
Elkészítés
Elkészítés:
A hagyma héját lehúzzuk, és nagyon kicsire kockázzuk. Az olajat edényben felforrósítjuk, és a hagymát megpároljuk benne. Hozzáöntjük a zöldségalaplevet, és felforraljuk. A kukoricadarát habverővel belekeverjük, és a csomagoláson található leírás szerint hagyjuk megduzzadni. A zöldfűszereket megmossuk, finomra aprítjuk, a Creme VEGA-val összekeverjük, majd sóval és borssal fűszerezzük. Egy deszkát vízzel megnedvesítünk, és frissen tartó fóliával befedjük. A masszát téglalap alakban (kb. 12 x 15 cm) elkenjük rajta, és hagyjuk kihűlni.
Zöldséges ratatouille-nyárs:
A paradicsomot megmossuk. A paprikát megtisztítjuk, és kb. 20 egyforma méretű darabra vágjuk. A cukkinit megmossuk, és 10 szeletre vágjuk. A padlizsánt megmossuk, mérettől függően felezzük vagy negyedeljük, és 10 darabra vágjuk. A zöldfűszereket megmossuk, felaprítjuk, és az olívaolajjal, a sóval és a borssal nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a zöldséget, és jól összekeverjük, majd lefedve 1-2 órán keresztül marináljuk.
3 zöldfűszeres polentát kb. 3 x 3 cm-es négyzetekre vágunk, és felváltva a zöldségekkel a fémnyársra szúrjuk. Forgatás közben grillezzük.
Tipp:
Zöldséges ratatouille-nyárs zöldfűszeres polentával
Hozzávalók
kb. 10 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Zöldfűszeres polentához:
Zöldséges ratatouille-nyárshoz:
Ezenkívül:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A hagyma héját lehúzzuk, és nagyon kicsire kockázzuk. Az olajat edényben felforrósítjuk, és a hagymát megpároljuk benne. Hozzáöntjük a zöldségalaplevet, és felforraljuk. A kukoricadarát habverővel belekeverjük, és a csomagoláson található leírás szerint hagyjuk megduzzadni. A zöldfűszereket megmossuk, finomra aprítjuk, a Creme VEGA-val összekeverjük, majd sóval és borssal fűszerezzük. Egy deszkát vízzel megnedvesítünk, és frissen tartó fóliával befedjük. A masszát téglalap alakban (kb. 12 x 15 cm) elkenjük rajta, és hagyjuk kihűlni.
Zöldséges ratatouille-nyárs:
A paradicsomot megmossuk. A paprikát megtisztítjuk, és kb. 20 egyforma méretű darabra vágjuk. A cukkinit megmossuk, és 10 szeletre vágjuk. A padlizsánt megmossuk, mérettől függően felezzük vagy negyedeljük, és 10 darabra vágjuk. A zöldfűszereket megmossuk, felaprítjuk, és az olívaolajjal, a sóval és a borssal nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a zöldséget, és jól összekeverjük, majd lefedve 1-2 órán keresztül marináljuk.
3 zöldfűszeres polentát kb. 3 x 3 cm-es négyzetekre vágunk, és felváltva a zöldségekkel a fémnyársra szúrjuk. Forgatás közben grillezzük.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?