
Almás-diós kevert sütemény



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 18x25 cm):
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 3 percig keverjük, majd hozzáadjuk az olajat is. Az őrölt diót összekeverjük a liszttel és a sütőporral, és rövid idő alatt ezt is a tésztához keverjük, végül hozzáforgatjuk a reszelt almát is. A masszát az előkészített tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő közepébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd egy rácsra helyezzük.
A tortabevonót a tasakon található leírás szerint felolvasztjuk, majd az olvasztott csokoládét egyenletesen a sütemény tetejére csorgatjuk, elkenjük, és hagyjuk megdermedni. A süteményt szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:


Almás-diós kevert sütemény
Hozzávalók
kb. 12-15 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 18x25 cm):
Tésztához:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 3 percig keverjük, majd hozzáadjuk az olajat is. Az őrölt diót összekeverjük a liszttel és a sütőporral, és rövid idő alatt ezt is a tésztához keverjük, végül hozzáforgatjuk a reszelt almát is. A masszát az előkészített tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő közepébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd egy rácsra helyezzük.
A tortabevonót a tasakon található leírás szerint felolvasztjuk, majd az olvasztott csokoládét egyenletesen a sütemény tetejére csorgatjuk, elkenjük, és hagyjuk megdermedni. A süteményt szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?