Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás-diós kevert sütemény

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-15 szelet Almás-diós kevert sütemény elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 18x25 cm):

sütőpapír

Tésztához:

500 g alma
2 darab tojás (M-es)
150 g cukor
50 ml napraforgóolaj
150 g őrölt dió
150 g liszt

Tetejére:

Az Almás-diós kevert sütemény elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat a cukorral konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 3 percig keverjük, majd hozzáadjuk az olajat is. Az őrölt diót összekeverjük a liszttel és a sütőporral, és rövid idő alatt ezt is a tésztához keverjük, végül hozzáforgatjuk a reszelt almát is. A masszát az előkészített tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő közepébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd egy rácsra helyezzük.

A tortabevonót a tasakon található leírás szerint felolvasztjuk, majd az olvasztott csokoládét egyenletesen a sütemény tetejére csorgatjuk, elkenjük, és hagyjuk megdermedni. A süteményt szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

A kész, kihűlt süteményt kettévághatjuk, és megtölthetjük savanykás lekvárral.
Almás-diós kevert sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-11-26
2 Kedvelés

Gombóc gombóc hátán – melyik a kedvenced?

Arról sajnos nincsenek információink, hogy Gombóc Artúr a csokikon kívül rajongott-e a gombócokért, azt viszont biztosan tudjuk, hogy nincs olyan süti/desszert toplista, amelyre ne kerülne fel valamiféle gombóc, golyó, labda…

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-11-19
3 Kedvelés

Édes sütik második fogásnak

Nálunk Magyarországon nagyon népszerűek a tartalmas levesek. Lehet sűrű babgulyás, húsleves vagy raguleves, ezek után második fogásként gyakran tálalunk „ebédsütiket”, azaz édes főételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-27
4 Kedvelés

Leveles tészta trükkök

Tarts otthon mindig egy csomag leveles tésztát, hogy a legváratlanabb „süti vészhelyzetekre” is legyen egy gyors és finom megoldásod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!