
Almás sütemény Airfryerben



Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 18 cm):
Kevert tésztához:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék össze áll. Keverjük bele a tojásokat a legmagasabb fokozaton kb. ½ percig. Keverjük össze a lisztet az Airfryer sütőporral és a fahéjjal, közepes sebességen rövid ideig keverjük a masszához. Az apróra kockázott almát forgassuk a tésztába. Öntsük a tésztát a formába, és a tetejét simítsuk el. Helyezzük a formát a Airfryer-be, és süssük meg az almás süteményt.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a süteményt az Airfryerből, és hagyjuk állni a formában 10 percig. Ezután vegyük ki, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
Tippek:
Ha a sütemény teteje nagyon megbarnul, a sütési idő utolsó 15 percében alufóliával letakarhatjuk.


Almás sütemény Airfryerben
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 18 cm):
Kevert tésztához:
Szóráshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék össze áll. Keverjük bele a tojásokat a legmagasabb fokozaton kb. ½ percig. Keverjük össze a lisztet az Airfryer sütőporral és a fahéjjal, közepes sebességen rövid ideig keverjük a masszához. Az apróra kockázott almát forgassuk a tésztába. Öntsük a tésztát a formába, és a tetejét simítsuk el. Helyezzük a formát a Airfryer-be, és süssük meg az almás süteményt.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a süteményt az Airfryerből, és hagyjuk állni a formában 10 percig. Ezután vegyük ki, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
Tippek:
Ha a sütemény teteje nagyon megbarnul, a sütési idő utolsó 15 percében alufóliával letakarhatjuk.

Legújabb cikkek

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.


Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?