Almás sütemény Airfryerben
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 18 cm):
sütőpapír
Kevert tésztához:
kb. 180 g alma (1 darab)
100 g lágy vaj vagy margarin
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
1 csipet só
2 darab tojás (M-es)
150 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Airfryer sütőpor (kb. 6 g)
½ teáskanál őrölt fahéj
Szóráshoz:
porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
Tegyünk egy sütőpapírt a tortaformába. Hámozzuk meg és negyedeljük fel az almákat, távolítsuk el a magházat, és vágjuk apró kockákra.
Elkészítés:
Kevert tészta:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék össze áll. Keverjük bele a tojásokat a legmagasabb fokozaton kb. ½ percig. Keverjük össze a lisztet az Airfryer sütőporral és a fahéjjal, közepes sebességen rövid ideig keverjük a masszához. Az apróra kockázott almát forgassuk a tésztába. Öntsük a tésztát a formába, és a tetejét simítsuk el. Helyezzük a formát a Airfryer-be, és süssük meg az almás süteményt.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a süteményt az Airfryerből, és hagyjuk állni a formában 10 percig. Ezután vegyük ki, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék össze áll. Keverjük bele a tojásokat a legmagasabb fokozaton kb. ½ percig. Keverjük össze a lisztet az Airfryer sütőporral és a fahéjjal, közepes sebességen rövid ideig keverjük a masszához. Az apróra kockázott almát forgassuk a tésztába. Öntsük a tésztát a formába, és a tetejét simítsuk el. Helyezzük a formát a Airfryer-be, és süssük meg az almás süteményt.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a süteményt az Airfryerből, és hagyjuk állni a formában 10 percig. Ezután vegyük ki, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
Tippek:
Az almás sütemény langyosan, tejszínhabbal különösen finom.
Ha a sütemény teteje nagyon megbarnul, a sütési idő utolsó 15 percében alufóliával letakarhatjuk.
Ha a sütemény teteje nagyon megbarnul, a sütési idő utolsó 15 percében alufóliával letakarhatjuk.
Kedvencnek jelölöm
Almás sütemény Airfryerben
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 18 cm):
sütőpapír
Kevert tésztához:
kb. 180 g alma (1 darab)
100 g lágy vaj vagy margarin
100 g cukor
1 csipet só
2 darab tojás (M-es)
150 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Airfryer Sütőpor (kb. 6 g)
½ teáskanál őrölt fahéj
Szóráshoz:
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Tegyünk egy sütőpapírt a tortaformába. Hámozzuk meg és negyedeljük fel az almákat, távolítsuk el a magházat, és vágjuk apró kockákra.
Elkészítés:
Kevert tészta:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék össze áll. Keverjük bele a tojásokat a legmagasabb fokozaton kb. ½ percig. Keverjük össze a lisztet az Airfryer sütőporral és a fahéjjal, közepes sebességen rövid ideig keverjük a masszához. Az apróra kockázott almát forgassuk a tésztába. Öntsük a tésztát a formába, és a tetejét simítsuk el. Helyezzük a formát a Airfryer-be, és süssük meg az almás süteményt.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a süteményt az Airfryerből, és hagyjuk állni a formában 10 percig. Ezután vegyük ki, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék össze áll. Keverjük bele a tojásokat a legmagasabb fokozaton kb. ½ percig. Keverjük össze a lisztet az Airfryer sütőporral és a fahéjjal, közepes sebességen rövid ideig keverjük a masszához. Az apróra kockázott almát forgassuk a tésztába. Öntsük a tésztát a formába, és a tetejét simítsuk el. Helyezzük a formát a Airfryer-be, és süssük meg az almás süteményt.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a süteményt az Airfryerből, és hagyjuk állni a formában 10 percig. Ezután vegyük ki, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
Tippek:
Az almás sütemény langyosan, tejszínhabbal különösen finom.
Ha a sütemény teteje nagyon megbarnul, a sütési idő utolsó 15 percében alufóliával letakarhatjuk.
Ha a sütemény teteje nagyon megbarnul, a sütési idő utolsó 15 percében alufóliával letakarhatjuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?