sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Céklás csokoládészelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Céklás csokoládészelet

4 db cékla (idei)
20 dkg liszt
24 dkg cukor
1 mk. szódabikarbóna
4 db tojás
2 dl olaj
Egy maréknyi darált dió
1 kistábla tejcsokoládé
Csipet só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A céklákat pucoljuk meg, majd reszeljük le. Közben a csokoládét vízfürdőn melegítsük fel, a diót pedig daráljuk le. A tojásokat, a cukrot és az olajat keverjük habosra, adjuk hozzá a sót, kakaót, a céklát és a diót. Tegyük bele a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet, és keverjük óvatosan sima tésztamasszává. Előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 65-70 percig sütjük, de az elkészültét mindenképpen tűpróbával ellenőrizzük. Tejfölhabbal tehetjük tökéletessé, amihez sűrű tejfölt és felvert tejszínhabot kevés cukorral elkeverünk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!