
Gluténmentes angyalszemek



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Tészta:
A mandulát teflon serpenyőben közepes hőfokon megpirítjuk, majd tányéron hagyjuk kihűlni. A tortabevonót lereszeljük. A lisztet keverőtálba öntjük. A tortabevonó kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A lereszelt tortabevonót röviden belegyúrjuk. A tésztát golyóvá formázzuk, és letakarva kb. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztából teáskanállal mogyorónagyságú adagokat veszünk, kis golyókká formázzuk, és egymástól távolságot hagyva a tepsibe tesszük. Fakanál nyelével mélyedéseket nyomunk a golyókba. Ha a tészta ráragadna a fakanálra, mártsuk kevés lisztbe. A tepsit a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az angyalszemeket sütőpapírral együtt kihúzzuk a tepsiből és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A gyümölcskrémet kevergetés közben röviden felforraljuk, kicsit hagyjuk kihűlni, majd kis mélyhűtő tasakba töltjük. Egy kis csücsköt levágunk, majd az angyalszemeket megtöltjük.
Díszítés:
A tortabevonót durvára aprítjuk, gőz fölött alacsony tűzön megolvasztjuk, és kis mélyhűtő tasakba töltjük. Egy kis csücsköt levágunk, és a süteményre csurgatjuk. A tölteléket és a tortabevonót hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:


Gluténmentes angyalszemek
Hozzávalók
kb. 50 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tészta:
A mandulát teflon serpenyőben közepes hőfokon megpirítjuk, majd tányéron hagyjuk kihűlni. A tortabevonót lereszeljük. A lisztet keverőtálba öntjük. A tortabevonó kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A lereszelt tortabevonót röviden belegyúrjuk. A tésztát golyóvá formázzuk, és letakarva kb. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztából teáskanállal mogyorónagyságú adagokat veszünk, kis golyókká formázzuk, és egymástól távolságot hagyva a tepsibe tesszük. Fakanál nyelével mélyedéseket nyomunk a golyókba. Ha a tészta ráragadna a fakanálra, mártsuk kevés lisztbe. A tepsit a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az angyalszemeket sütőpapírral együtt kihúzzuk a tepsiből és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A gyümölcskrémet kevergetés közben röviden felforraljuk, kicsit hagyjuk kihűlni, majd kis mélyhűtő tasakba töltjük. Egy kis csücsköt levágunk, majd az angyalszemeket megtöltjük.
Díszítés:
A tortabevonót durvára aprítjuk, gőz fölött alacsony tűzön megolvasztjuk, és kis mélyhűtő tasakba töltjük. Egy kis csücsköt levágunk, és a süteményre csurgatjuk. A tölteléket és a tortabevonót hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?