Gluténmentes angyalszemek
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Tészta:
A mandulát teflon serpenyőben közepes hőfokon megpirítjuk, majd tányéron hagyjuk kihűlni. A tortabevonót lereszeljük. A lisztet keverőtálba öntjük. A tortabevonó kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A lereszelt tortabevonót röviden belegyúrjuk. A tésztát golyóvá formázzuk, és letakarva kb. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztából teáskanállal mogyorónagyságú adagokat veszünk, kis golyókká formázzuk, és egymástól távolságot hagyva a tepsibe tesszük. Fakanál nyelével mélyedéseket nyomunk a golyókba. Ha a tészta ráragadna a fakanálra, mártsuk kevés lisztbe. A tepsit a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az angyalszemeket sütőpapírral együtt kihúzzuk a tepsiből és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A gyümölcskrémet kevergetés közben röviden felforraljuk, kicsit hagyjuk kihűlni, majd kis mélyhűtő tasakba töltjük. Egy kis csücsköt levágunk, majd az angyalszemeket megtöltjük.
Díszítés:
A tortabevonót durvára aprítjuk, gőz fölött alacsony tűzön megolvasztjuk, és kis mélyhűtő tasakba töltjük. Egy kis csücsköt levágunk, és a süteményre csurgatjuk. A tölteléket és a tortabevonót hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
Gluténmentes angyalszemek
Hozzávalók
kb. 50 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tészta:
A mandulát teflon serpenyőben közepes hőfokon megpirítjuk, majd tányéron hagyjuk kihűlni. A tortabevonót lereszeljük. A lisztet keverőtálba öntjük. A tortabevonó kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A lereszelt tortabevonót röviden belegyúrjuk. A tésztát golyóvá formázzuk, és letakarva kb. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztából teáskanállal mogyorónagyságú adagokat veszünk, kis golyókká formázzuk, és egymástól távolságot hagyva a tepsibe tesszük. Fakanál nyelével mélyedéseket nyomunk a golyókba. Ha a tészta ráragadna a fakanálra, mártsuk kevés lisztbe. A tepsit a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az angyalszemeket sütőpapírral együtt kihúzzuk a tepsiből és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A gyümölcskrémet kevergetés közben röviden felforraljuk, kicsit hagyjuk kihűlni, majd kis mélyhűtő tasakba töltjük. Egy kis csücsköt levágunk, majd az angyalszemeket megtöltjük.
Díszítés:
A tortabevonót durvára aprítjuk, gőz fölött alacsony tűzön megolvasztjuk, és kis mélyhűtő tasakba töltjük. Egy kis csücsköt levágunk, és a süteményre csurgatjuk. A tölteléket és a tortabevonót hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?